Motorreizen Door Spanje

Toeren in Andalusië in de lente

In het voorjaar op motorreis naar Spanje, een mooie manier om de winter van je af te schudden. De temperaturen zijn aangenaam en de natuur in Andalusië staat in bloei. Je rijdt op je eigen motor langs de witte dorpjes van deze streek, vaak tegen een steile helling gebouwd of ongenaakbaar boven op een enorme rots. Het beste voorbeeld is wel Ronda. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, waaroverheen drie fraaie bruggen zijn gebouwd. Veel van deze stadjes hebben nog Moorse invloeden, en dat geldt zeker voor Granada. Het Alhambra was ooit het paleis van de sultan en is een hoogtepunt van islamitische architectuur.

In het najaar naar zonnig Valencia

In Spanje is het half oktober wel warm, maar niet heet. In de provincie Valencia aan de Spaanse oostkust is het aangenaam weer om motor te rijden door de sinaasappelboomgaarden, bergen en langs hooggelegen dorpjes. Je verblijft in het centrum van een wijngebied met bodega’s en kwaliteitswijnen. De Moren, die vijf eeuwen lang Spanje overheersten, introduceerden de sinaasappelboomgaarden en de rijstvelden. Geen wonder dat de beste paella uit deze regio komt! Zeker een keer proberen op je motorreis naar Spanje.

Op zoek naar meer informatie over motorvakanties Spanje?

In onze uitgebreide brochure over motorreizen naar Spanje vind je meer informatie over deze bestemming.
En schrijf je ook in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze laatste aanbiedingen.

Ludo Sidler

Motorspecialist

Heerlijk toeren onder de Spaanse zon over slingerende wegen langs bergen, wijngaarden en sinaalsappelbomen. Rijd je mee?

Onze motorreizen Spanje

Onze bestemmingen

Boek je motorvakantie bij Motoerit