Ontdek de Ierse kustlijn

13-daagse groepsreis met verblijf in hotels - Wales, Ierland

Reiscode IEMGIEWA
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2604
per persoon

  • Deze reis heeft gegarandeerd vertrek!
  • Half Iers en half Nederlandse gids
  • Rijd met je motor over de prachtige Wild Atlantic Way

Onder begeleiding van de half Ierse, half Nederlandse gids Kevin maken we er een echt feest van. De humor en de gezelligheid van het Ierse volk staat garant voor een leuke tijd, maar eerst doen we ook nog de bergen en kastelen in het Lake District en Snowdonia aan. Vervolgens gaan we naar Dublin en toeren we over de schitterende Wild Atlantic Way, een bucketlist weg voor de motorrijder. De Atlantische oceaan, de ruige kustlijn en de smalle bochtige wegen op de Ring of Beara. uiteraard strijken we neer in Ierse pubs voor een pint of Guinness en live muziek. We vervolgen de rit door het romantische, Engelse landschap van de Cotswolds op de terugweg. Genieten gegarandeerd!

Reiscode IEMGIEWA
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2604
per persoon

Dag 1

Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS. Overnachting aan boord.

In IJmuiden gaan we aan boord van de ferry om de comfortabele overtocht naar Newcastle te maken. Er is genoeg te doen aan boord maar het belangrijkste is natuurlijk de gezellige bar. We genieten 's avonds van een uitgebreid dinerbuffet en hebben zo genoeg mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. De volgende ochtend gaan we na het ontbijtbuffet de motoren op, om van de eerste meters in Engeland te ervaren.

Overtocht met DFDS

Dag 2

Newcastle - Newby Bridge. Ca. 200 km. 1 overnachting.

Je verblijft in

Newby Bridge Hotel

Vanuit Newcastle rijden we via het natuurgebied North Pennies richting Kendal. We passeren onderweg meerdere Romeinse ruïnes en eeuwenoude kastelen. Zodra we het Lake District binnenrijden, ben je al helemaal gewend aan het links rijden en is het tijd voor de eerste bergpas van deze vakantie, de Kirkstone Pass. Dit is meteen de hoogste pas van het Lake District, een mooie pas om warm te draaien!

De Kirkstone Pass

Dag 3

Kendal - Betws-y-Coed. Ca. 260 km. 1 overnachting.

Je verblijft in

Royal Oak Hotel

Vanuit het Lake District rijden we naar het geweldige Betws-y-Coed. Het dorpje is mooi gelegen in het Snowdonia National Park en echt het hart van de regio. Ze zijn in deze omgeving gek op motorsport en dat is niet vreemd als je de wegen en natuur bekijkt. Er is hier ook genoeg gelegenheid voor een goede pint en een gezellige avond.

Betws-y-Coed

Ierland

Een motorvakantie in Ierland voert je door een prachtig heuvellandschap met smalle landwegen en dat alles in wel 50 tinten groen. Voor de kust met hoge kliffen en diepe baaien liggen talloze eilanden. In het binnenland rijd je langs talloze meren en kronkelende rivieren. In de zomer zie je tijdens jouw motorreis door Ierland overal rood tussen het eindeloze groen van de wilde fuchsia’s. De Ieren zijn enorm muzikaal en delen hun muziek en gezelligheid graag met je. De rijke geschiedenis van Ierland heeft zijn sporen nagelaten in het landschap. Tijdens het rijden van onze motorroutes door Ierland kom je de ruïnes van oude middeleeuwse kloosters tegen en stille getuigen uit de prehistorie.

Rijden in Ierland

Ondanks dat de republiek Ierland zeer Europees aanvoelt en je er betaald met de euro, rijd je in Ierland wel links. Sommige motorrijders kijken hier tegenop, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. Onze ervaring leert dat zo goed als alle motorrijders binnen enkele uren volledig gewend zijn aan het links rijden. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit!

De afstanden tijdens het rijden worden in het Noorden van Ierland met mijlen aangegeven, terwijl ze in de republiek als kilometers worden aangegeven. Als je deze grens overgaat is het dus weer even wennen! De maximale snelheden in het Noorden van Ierland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Uiteenlopend landschap

Onze motorreizen door Ierland nemen je mee langs de diverse, bijzondere landschappen die Ierland rijk is. Ook in het landschap kun je duidelijk onderscheid maken tussen het Noorden van Ierland en de republiek Ierland. In het Noorden van Ierland rijd je op je motor over de slingerende wegen door een heuvelachtig landschap terwijl je geniet van het pittoreske landschap en de ongelofelijk mooie kustlijn. De Engelsen maken hier overigens graag duidelijk dat ze zich verbonden voelen met Engeland door middel van de Britse vlag op de meest creatieve manieren tentoon te stellen.

In de Ierse Republiek ga je van het bijzonder ruige landschap in het noordwesten naar de ongelofelijke kustlijn in het westen. Het landschap daartussen in laat zich vooral kenmerken door oneindig groen. Een motor rondreis door Ierland betekend genieten van smalle, bochtige en soms steile wegen door een uniek landschap.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. In het Noorden van Ierland zijn de wegen over het algemeen iets beter dan in het zuiden. De kwaliteit van het wegendek in het zuiden is soms dan ook net iets minder dan bij ons in Nederland, maar nooit dermate slecht dat er een gevaarlijke situatie ontstaat. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat.

Het klimaat

Ierland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. Ierland kent een regenachtig klimaat omdat de regendepressies hier als eerste aankomen. Maar, motorrijders hebben in Ierland het geluk aan hun zijde, juist tijdens het motorseizoen heeft Ierland minder last van regenachtige dagen omdat de regenbuien dan door sterke invloed van hogedruk gebieden naar het kanaal worden geduwd en het lange periodes droog kan zijn. In de maanden juni t/m augustus heb je dus de minste kans op regen. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Ontbijten, stekkers en valuta

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Ieren zijn er gek op, maar dit zijn we in Nederland natuurlijk niet gewend. Over het algemeen houden de meeste hotels hier zo veel mogelijk rekening mee en kun je altijd wel iets vinden wat je lekker vind. Mocht dit niet het geval zijn, vraag het personeel of er nog iets anders is als ontbijt.

In het Noorden van Ierland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven koop je met de huidige koers voor € 1,13 ongeveer 1 Britse pond. In de Republiek Ierland betalen ze gewoon met de Euro, wel zo makkelijk!

Daarnaast heeft Ierland een andere stekker dan wij in Europa. Ierland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je een motorreis door Ierland gaat maken. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Ierland zeggen: “Better safe then sorry!”

Ierland

Wales

Op je motorreis naar Wales. Wales heeft een merendeels ruig landschap en vaak pittige wegen. Je bent omringt door een andere cultuur en bent overal welkom tussen de Kelten. Wat ons betreft is dit een parel die nog door te weinig motorrijders is ontdekt en als je er bent geweest, weet je waarom!

Wales

Reisduur

13 dagen

Aantal personen
Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

€ 2613

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Ontdek de Ierse kustlijn

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Overtocht IJmuiden- - Newcastle incl. overnachting in een binnenhut incl. maaltijden
- Overtocht Harwich - Hoek van Holland met Stena Line incl. overnachting in een buitenhut incl. maaltijden
- 10 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- Overtocht Holyhead - Dublin met Stena Line
- Overtocht Rosslare - Fishguard met Stena Line
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Boek je motorvakantie bij Motoerit