Motorreizen Door Noorwegen

Walhalla voor motorrijders

Een motorreis naar Noorwegen is vakantie vieren op een buitencategorie bestemming. Tel maar na: de natuur die je nergens anders in Europa tegenkomt. De fjorden die diepe happen uit de kust nemen. Hoge watervallen langs de kant van de weg, ook in hartje zomer. Enorme gletsjers. Wegen met twintig of meer haarspeldbochten en tunnels, heel veel tunnels. Want als de Noren iets goed kunnen, dan is het wel de meest fantastische infrastructuur aanleggen. Je slingert van dal naar dal, soms over hoge bergtoppen, of langs de fjorden. En na iedere bocht heb je weer zo’n schitterend uitzicht.

Op onze motorreizen in Noorwegen kom je op deze plekken:

De trollenladder

De onder motorrijders wereldberoemde Trollstigvei (de trollenladder) is één van de meest spectaculaire bergroutes van Noorwegen. Via heel veel haarspeldbochten stijg je omhoog naar de bergpas Trollstigen op 1700 meter hoogte. Op de pas heb je een weids uitzicht over de weg onder je en de 180 meter hoge waterval Stigfossen.

De hoogvlakte Hardangervidda

De Hardangervidda is de grootste hoogvlakte van Europa. Je rijdt op de RV7, die van Bergen, midden in het fjordengebied, naar Oslo loopt. Deze weg werd met 4 andere als eerste tot Nationale Toeristische Route uitgeroepen. Als je vanuit Bergen naar het oosten rijdt, is het landschap eerst nog lieflijk. Het wordt steeds ruiger naarmate je hoger komt.

De mooiste berg van Noorwegen

Dichtbij Rjukan in Telemark ligt misschien wel de uitzonderlijkste berg van Noorwegen, de Gaustatoppen. Dit is volgens veel mensen de mooiste berg van Noorwegen. De rit gaat door een uniek landschap. Op een heldere dag kun je vanaf de top een groot stuk van Noorwegen zien.

Bekijk onze motorreizen naar Noorwegen, waarbij je de keuze kan maken uit individuele of groepsreizen.

Op zoek naar meer informatie over motorvakanties Noorwegen?

In onze uitgebreide brochure over motorreizen naar Noorwegen vind je meer informatie over deze bestemming.
En schrijf je ook in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze laatste aanbiedingen.

Tim Kuyt

Tijdens een motorreis door Noorwegen blijf je je verbazen over al het moois. Hier moét je een keer met de motor gereden hebben.

Onze motorreizen Noorwegen

Onze bestemmingen

Boek je motorvakantie bij Motoerit