Motorvakantie door Noorwegen

Walhalla voor motorrijders

Een motorreis naar Noorwegen is vakantie vieren op een buitencategorie bestemming. Tel maar na: de natuur die je nergens anders in Europa tegenkomt. De fjorden die diepe happen uit de kust nemen. Hoge watervallen langs de kant van de weg, ook in hartje zomer. Enorme gletsjers. Wegen met twintig of meer haarspeldbochten en tunnels, heel veel tunnels. Want als de Noren iets goed kunnen, dan is het wel de meest fantastische infrastructuur aanleggen. Je slingert van dal naar dal, soms over hoge bergtoppen, of langs de fjorden. En na iedere bocht heb je weer zo’n schitterend uitzicht. Ontdek zelf dit 'Walhalla' tijdens een motorreis naar Noorwegen.

Wil je meer te weten komen over een motorvakantie in Noorwegen? Lees het allemaal in ons Blog

Neem contact met ons voor al je vragen over jouw Noorwegen motorreis via +31 (0)20 – 462 10 20 of service@motoerit.nl

De trollenladder: de route tussen Valldal en Åndalsnes

Er zijn verschillende populaire motorroutes en bestemmingen in Noorwegen. De wereldberoemde Trollstigvei, bekend onder motorrijders, is een van de meest spectaculaire bergroutes in Noorwegen. Via talloze haarspeldbochten klim je omhoog naar de bergpas Trollstigen, gelegen op 1700 meter hoogte. Vanaf de pas heb je een weids uitzicht over de weg onder je en de indrukwekkende 180 meter hoge waterval Stigfossen. Wacht echter niet te lang met doorrijden, want er valt nog meer te ontdekken. Op het tweede deel van de Trollstigen zie je watervallen en brede dalen aan je voorbijgaan.

De hoogvlakte Hardangervidda

De Hardangervidda is de grootste hoogvlakte van Europa en nog een hoogtepunt in jouw motorvakantie. Je rijdt over de RV7, die van Bergen, midden in het fjordengebied, naar Oslo loopt. Deze weg werd samen met vier andere als eerste tot Nationale Toeristische Route uitgeroepen. Als je vanuit Bergen naar het oosten rijdt, is het landschap eerst nog lieflijk, maar het wordt steeds ruiger naarmate je hoger komt.

De Noordkaap

Het (bijna) noordelijkste puntje van het vasteland van europa. Bijna? Ja, bijna. Officieel is Knivskjelodden het noordelijkste punt, maar als we heel eerlijk zijn dan is de Noordkaap vele malen spectaculairder. Bij helder weer kijk je vanaf de punt ruim 300 meter de diepte in, waar je de zee tegen de kaap ziet slaan. Zomers word je hier tijdens je motorvakantie getrakteerd op een fenomenaal uitzicht tijdens de middernachtzon, een absolute aanrader. Overigens wordt deze plek in de zomer niet alleen door mensen aangedaan. Ook kuddes rendieren en papegaaiduikers vermaken zich uitstekend op de Nordkaap!

De Lofoten en Vesterålen

De eerste keer dat je de eilandengroep de Lofoten ziet tijdens je motorvakantie, maken ze een onuitwisbare indruk. Steile spitse bergen en lange, wilde zandstranden worden afgewisseld met beschutte baaien en schilderachtige dorpjes. Iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi is de eilandengroep Vesterålen vlakbij de Lofoten. De Vesterålen zijn wat minder steil dan de Lofoten, maar dat maakt een rit over deze eilandengroep zeker niet minder spectaculair.

Op zoek naar meer informatie over motorvakanties Noorwegen?

Motorgroepsreizen naar Noorwegen
Motoerit heeft motorreizen naar Noorwegen, waarbij je de keuze kan maken uit individuele of groepsreizen. Dit jaar vertrekken wij met een groep naar de Noorse fjorden op 4 augustus 2024. Terwijl je op de motor geniet van het geweldige bochtenwerk, rijd je langs en door al het moois wat Noorwegen te bieden heeft. Wat is er nu mooier dan de ervaring van het rijden door dit prachtige land delen met medemotorrijders?

Motoerit brochure
In onze uitgebreide brochure over motorreizen naar Noorwegen vind je meer informatie over deze bestemming. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen en laatste nieuws.

Rowan de Wijs

Tijdens een motorreis door Noorwegen blijf je je verbazen over al het moois. Hier moét je een keer met de motor gereden hebben.

Ga mee op groepsreis naar Schotland!

Ontdek de Schotse North Coast en Highlands

Groepsreis 2024: ontdek de Noorse fjorden

Gletsjers, bossen, haarspelden en ongerepte natuur

Populaire Motorreizen Noorwegen

Individuele Motorreis

Short break Noorwegen met vertrek vanuit Kiel

6-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels

Noorwegen

Mooie rondritten vanuit één locatie

Individuele Motorreis

Noordkaap en Lofoten met vertrek vanuit Kiel

21-daagse individuele motorreis langs hotels

Noorwegen

Dé ultieme Noorwegen reis

8.7
Motor Groepsreis

Ontdek de Noorse fjorden

13-daagse groepsreis met verblijf in hotels

Noorwegen

Geweldig motorrijden en schitterende accommodaties

Individuele Motorreis

De Lofoten met vertrek vanuit Hirtshals

17-daagse individuele motorreis langs hotels

Noorwegen

Op naar het noorden met prachtige uitzichten

Onze motorreizen Noorwegen

Motor Groepsreis

Professioneel begeleidde groepsreizen waarbij vrijheid en gezelligheid centraal staat

Individuele Motorreis

De mooiste rondreizen of korte trips waarbij jij kiest wanneer en met wie je reist.

Onze bestemmingen

Onze bestemmingen

Boek je motorvakantie bij Motoerit