Ontdek de Noorse fjorden

13-daagse motor groepsreis met verblijf in hotels - Noorwegen

Reiscode NOMGNOFJ
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1775
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Geweldig motorrijden door de Noorse Fjorden
  • Gletsjers, bossen, haarspelden en ongerepte natuur.
  • Verblijf 2 dagen in de UNESCO stad Bergen

Terwijl je op de motor geniet van het geweldige bochtenwerk rijdt je langs en door al het moois wat Noorwegen te bieden heeft. Zo bezoeken we o.a. de Jostedalbreen gletsjer, de grootste gletsjer van het Europese continent, en overnachten we aan de rand van het grootste fjord in Noorwegen, het Sognefjord. Tijdens het rijden kan het zomaar gebeuren dat je een kudde schapen op de weg aantreft, of dat er ineens een kleine waterval aan de rand van de weg opduikt. Motorrijden in Noorwegen laat zich dan ook kenmerken door een constant gevoel van verbazing, omdat het na elke bocht net weer een beetje mooier is!

Reiscode NOMGNOFJ
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1775
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line.

Bij Motoerit kiezen we bewust voor de overtocht van Kiel naar Götenborg. Zo hoeven we niet ruim 1,5 dag op een ferry te spenderen en slaan we het hele stuk in Denemarken naar Hirtshals over, gezien dit door de meeste motorrijders niet direct als het meest uitdagende gebied wordt bestempeld. Tegen het einde van de middag ga je aan boord van een van de luxe ferry's van Stena Line om te genieten van een hoogwaardig en bijzonder uitgebreid dinerbuffet. Na het eten proosten we op een behouden vaart en kunnen de deelnemers aan de groepsreis uitgebreid kennismaken.

Vind je de afstand tussen Utrecht - Kiel te veel kilometers voor 1 dag? Bij deze reis is het mogelijk om een extra overnachting op de heen en/of terugweg te boeken van/naar Kiel. Geef dit aan bij de opmerkingen tijdens het boeken of neem contact met ons op.

Overtocht met Stena Line

Dag 2

Gotenborg - Oslo. Ca. 290 km

We beginnen de ochtend met een wederom zeer uitgebreid buffet aan boord om vervolgens volledig uitgerust aan een prachtige tocht van Götenborg naar Oslo te beginnen via een van de oudste en bijna totaal verlaten wegen in Zweden. We overnachten in een hotel met een prachtig uitzicht over heel Oslo.

Onderweg van Götenborg naar Oslo

Dag 3

Oslo - Hemsedal. Ca. 245 km

Je verblijft in

Skogstad Hotel

Zodra je de drukte van Oslo hebt verlaten zie je bijna per kilometer de omgeving veranderen. We rijden langs vele watervallen door een groen landschap richting de eerste bergen van Noorwegen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de historische spoorlijn de Krøderbanen, of een van de staafkerkjes die we tegenkomen. Deze volledig uit hout bestaande kerkjes zijn vaak enkele eeuwen oud.

Onderweg naar Hemsedal

Noorwegen

Voor veel motorrijders is het een van de dingen op hun bucket list, een motor rondreis door Noorwegen. Door sommigen wordt het zelfs “het walhalla voor motorrijders” genoemd! En dit is natuurlijk niet voor niets. Naast de bijzondere natuur van Noorwegen zijn er nog een aantal dingen die een motorvakantie door Noorwegen onvergetelijk maken. Zo is er over het algemeen weinig verkeer op de wegen wat voor velen ontspannen motorrijden betekend. Daarnaast stralen niet alleen de wegen rust uit, heel Noorwegen is een land van rust. Hier hoor je geen stedelijke geluiden (tenzij je in de steden bent natuurlijk!) maar overheersen de geluiden van de natuur samen met pure stilte.

Het Landschap

Met de motor door een van de mooiste landen ter wereld. Alles waar je als motorrijder naar verlangt vind je hier. Van eindeloze kronkelende wegen tot bijzondere natuur zoals ontelbare watervallen, immense gletsjers en gigantische fjorden. Noorwegen is het land van de wow-factor. Elke dag is gevuld met nieuwe hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk. Noorwegen kent namelijk een bergachtig landschap wat je nergens anders zult tegenkomen. Tussen deze bergen liggen diepe fjorden welke zijn omringt door felgroene bossen. Dit gecombineerd met een wegdek van uitstekende kwaliteit zorgt er voor dat de motorrijder hier maar met één ding bezig is: Genieten. Onze motorroutes door Noorwegen leiden je langs al dit moois en nog veel meer.

De wegen

Het wegendek in Noorwegen is over het algemeen bijzonder goed te noemen. Het asfalt is een stuk scherper dan in Nederland, dus zorg er voor dat je banden meer dan genoeg profiel hebben. Het leuke aan bergpassen rijden in Noorwegen is dat je zomaar een kudde schapen of geiten tegen kunt komen die op de berg wonen. Meestal liggen ze rustig in het gras, maar het kan zomaar gebeuren dat ze een wandeling over de weg maken of aan de rand van de weg liggen.

Noorwegen is ook het land van de gravel wegen. De routes die wij uitzetten en aanbieden tijdens al onze Noorwegen reizen zijn gravel vrij, tenzij expliciet anders vermeld in de omschrijving van de reis. Mocht je van onze routes afwijken hou er dan rekening mee dat je buiten grotere wegen een stuk gravel tegen kunt komen.

Ferry’s

Zeker in tunnelbouw zijn de Noren onverslaanbaar. Om al deze kosten terug te krijgen wordt op een aantal wegen tol geheven. Gelukkig zijn motoren vooralsnog geen tol te betalen in Noorwegen. Naast de tunnels zijn er ook ontzettend veel ferry’s in Noorwegen om de fjorden over te kunnen steken. Deze kosten vaak wel geld, meestal rond de € 5,- euro voor een motor + bestuurder.

Het weer

Het weer in Noorwegen is over het algemeen te vergelijken met ons klimaat, maar dan met iets lagere temperaturen. In de maanden juni t/m augustus is er overdag een gemiddelde temperatuur van +/- 16 graden met een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 graden. Noorwegen staat daarnaast bekent als een regenachtig land, maar in de zomermaanden valt dit over het algemeen reuze mee en het mooiste aan het bergachtige landschap van Noorwegen is dat als het aan de ene kant van de berg regent, het aan de andere kant vaak droog is! Daarnaast heeft Noorwegen lange zomerdagen waardoor het ook later in de avond nog aangenaam warm en licht is. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Eten en drinken en betalen

De prijzen van eten en drinken in Noorwegen liggen iets hoger dan de prijzen die we in Nederland gewend zijn. Meestal is dit rond de 10-20% hoger, afhankelijk van waar en wanneer je iets haalt. In Noorwegen betaal je tijdens je motorreis met de Noorse Kroon. Op het moment van schrijven koop je voor € 1 ongeveer 10 Noorse Kronen.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

Als je in Noorwegen maar 1 regio zou bezoeken tijdens je motor vakantie, dan kies je uit al het moois waarschijnlijk voor de fjorden. Het fjordengebied is voor ‘normale’ toeristen veruit het populairste dan nog kan het voorkomen dat je kilometers aan het rijden bent zonder verkeer tegen te komen op de bochtige Noorse wegen. Vroeger was Noorwegen een en al ijs. Toen het ijs zich terugtrok, bleven de fjorden als diepe kloven over. Sommige zijn wel 1000 meter diep en meer dan 100 kilometer lang met kliffen aan weerszijden die loodrecht het water in duiken. Gelukkig is het niet overal langs de fjorden zo stijl, want de Noren hebben hun uiterste best gedaan om tussen, door en langs al dit moois een buitengewoon wegennetwerk te bouwen. Soms lijkt het wel alsof de wegen in Noorwegen gemaakt zijn voor motorrijders.

Watervallen en haarspeldbochten

Wat je als eerste opvalt als je het fjorden gebied in rijdt is dat er werkelijk overal watervallen te bekennen zijn. Tijdens het rijden wordt je verrast met watervallen op de meest bijzondere plekken, soms zomaar vlak langs de weg. Noorwegen kent zeer steile rotswanden en bergen. Elke motorrijder weet wat dat betekend, haarspeldbochten! Een motor vakantie in het fjordengebied blijft je verrassen met mooie vergezichten.

Fjord Noorwegen

Goeteborg - Kiel, Stena Line

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop en een winkel. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Goeteborg - Kiel, Stena Line

Kiel - Goeteborg, Stena Line

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop en een winkel. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Kiel - Goeteborg, Stena Line

Reisduur

13 dagen

Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

€ 1775

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Ontdek de Noorse fjorden

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Retourovertocht Kiel - Göteborg
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut incl. maaltijden
- 10 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- Nederlandse reisbegeleiding van Motoerit
- Bij meer dan 14 deelnemers, minimaal 2 reisbegeleiders
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard.
- Reis- en of annuleringsverzekering

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je motorvakantie bij Motoerit