Ontdek de Noorse fjorden

13-daagse groepsreis met verblijf in hotels - Noorwegen

Reiscode NOMGNOFJ
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2370
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 20 NL | +31 (0)20 – 462 10 20

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Geweldig motorrijden en schitterende accommodaties
  • Gletsjers, bossen, haarspelden en ongerepte natuur
  • Verblijf 2 dagen in de UNESCO-stad Bergen

Dé groepsreis door het fjordengebied. De accommodaties zijn met zorg samengesteld en gecombineerd met de optie tot excursies en rustdagen, is dit met recht een vakantie te noemen. We rijden langs en door al het moois wat Noorwegen te bieden heeft. De Trollstigen, bezoeken de Jostedalsbreen, verblijven 2 dagen in de stad Bergen en pakken onderweg ook nog even de Atlantic road mee. Elke dag heeft zijn eigen verrassingen, waardoor er meer dan genoeg na te praten valt als we na het avond eten met z'n allen nog even gezellig de dag doornemen tijdens het avondeten. Allemaal onder begeleiding van een ware host op twee wielen!

Reiscode NOMGNOFJ
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2370
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 20 NL | +31 (0)20 – 462 10 20

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht Kiel - Oslo met Color line. Overnachting aan boord.

We rijden op eigen gelegenheid naar Kiel waar we verzamelen en gezamenlijk aan boord te gaan. Na het opzoeken van je hut, is tijdens het inbegrepen diner genoeg tijd voor nadere kennismaking onder het genot van een drankje. Vind je de afstand naar Kiel te veel kilometers voor 1 dag? Bij deze reis is het mogelijk om een extra overnachting op de heen en/of terugweg te boeken van/naar Kiel. Geef dit aan bij de opmerkingen tijdens het boeken of neem contact met ons op. Bij genoeg animo is de reisbegeleiding uiteraard ook aanwezig tijdens de extra overnachting.

Overtocht Kiel - Oslo met Color line.

Dag 2

Oslo - Hemsedal. Ca. 280 km. 1 overnachting.

Je verblijft in

Fýri Resort Hemsedal

Iedereen heeft de routes op voorhand gekregen en is hierdoor vrij om zich aan te sluiten bij gelijkgestemden, begeleiding, of zelf op pad te gaan. Zodra we de drukte van Oslo hebben verlaten, zie je elke kilometer de omgeving veranderen. Zo rijden we langs vele watervallen richting de eerste bergen van Noorwegen. Onderweg kan je even stoppen bij een van de staafkerken die we tegenkomen. Deze volledig uit hout bestaande kerken zijn vaak enkele eeuwen oud, een imposant gezicht. In de avond eten we met z'n allen in het Fýri Resort, wat een ontzettend sfeervolle, luxe accommodatie is.

In het zuiden begint het feest

Dag 3

Hemsedal - Oppdal. Ca. 250 of 300 km. 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Quality Hotel Skifer

Dit is de eerste dag waar we de keuze hebben uit een korte en een langere route. Het eerst stuk is voor beide routes hetzelfde. Een desolaat landschap waar we kilometer na kilometer omringt worden door reusachtige rotspartijen links en rechts. De korte route gaat west en de lange route neemt ons richting het Sohlbergplassen uitkijkpunt. Hierna komen de routes weer bij elkaar en rijden we richting het hotel waar we in de avond opnieuw kunnen genieten van de verhalen tijdens het avondeten.

Onderweg naar Oppdal

Noorwegen

Voor veel motorrijders is het een van de dingen op hun bucket list, een motor rondreis door Noorwegen. Door sommigen wordt het zelfs “het walhalla voor motorrijders” genoemd! En dit is natuurlijk niet voor niets. Naast de bijzondere natuur van Noorwegen zijn er nog een aantal dingen die een motorvakantie door Noorwegen onvergetelijk maken. Zo is er over het algemeen weinig verkeer op de wegen wat voor velen ontspannen motorrijden betekend. Daarnaast stralen niet alleen de wegen rust uit, heel Noorwegen is een land van rust. Hier hoor je geen stedelijke geluiden (tenzij je in de steden bent natuurlijk!) maar overheersen de geluiden van de natuur samen met pure stilte.

Het Landschap

Met de motor door een van de mooiste landen ter wereld. Alles waar je als motorrijder naar verlangt vind je hier. Van eindeloze kronkelende wegen tot bijzondere natuur zoals ontelbare watervallen, immense gletsjers en gigantische fjorden. Noorwegen is het land van de wow-factor. Elke dag is gevuld met nieuwe hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk. Noorwegen kent namelijk een bergachtig landschap wat je nergens anders zult tegenkomen. Tussen deze bergen liggen diepe fjorden welke zijn omringt door felgroene bossen. Dit gecombineerd met een wegdek van uitstekende kwaliteit zorgt er voor dat de motorrijder hier maar met één ding bezig is: Genieten. Onze motorroutes door Noorwegen leiden je langs al dit moois en nog veel meer.

De wegen

Het wegendek in Noorwegen is over het algemeen bijzonder goed te noemen. Het asfalt is een stuk scherper dan in Nederland, dus zorg er voor dat je banden meer dan genoeg profiel hebben. Het leuke aan bergpassen rijden in Noorwegen is dat je zomaar een kudde schapen of geiten tegen kunt komen die op de berg wonen. Meestal liggen ze rustig in het gras, maar het kan zomaar gebeuren dat ze een wandeling over de weg maken of aan de rand van de weg liggen.

Noorwegen is ook het land van de gravel wegen. De routes die wij uitzetten en aanbieden tijdens al onze Noorwegen reizen zijn gravel vrij, tenzij expliciet anders vermeld in de omschrijving van de reis. Mocht je van onze routes afwijken hou er dan rekening mee dat je buiten grotere wegen een stuk gravel tegen kunt komen.

Ferry’s

Zeker in tunnelbouw zijn de Noren onverslaanbaar. Om al deze kosten terug te krijgen wordt op een aantal wegen tol geheven. Gelukkig zijn motoren vooralsnog geen tol te betalen in Noorwegen. Naast de tunnels zijn er ook ontzettend veel ferry’s in Noorwegen om de fjorden over te kunnen steken. Deze kosten vaak wel geld, meestal rond de € 5,- euro voor een motor + bestuurder.

Het weer

Het weer in Noorwegen is over het algemeen te vergelijken met ons klimaat, maar dan met iets lagere temperaturen. In de maanden juni t/m augustus is er overdag een gemiddelde temperatuur van +/- 16 graden met een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 graden. Noorwegen staat daarnaast bekent als een regenachtig land, maar in de zomermaanden valt dit over het algemeen reuze mee en het mooiste aan het bergachtige landschap van Noorwegen is dat als het aan de ene kant van de berg regent, het aan de andere kant vaak droog is! Daarnaast heeft Noorwegen lange zomerdagen waardoor het ook later in de avond nog aangenaam warm en licht is. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Eten en drinken en betalen

De prijzen van eten en drinken in Noorwegen liggen iets hoger dan de prijzen die we in Nederland gewend zijn. Meestal is dit rond de 10-20% hoger, afhankelijk van waar en wanneer je iets haalt. In Noorwegen betaal je tijdens je motorreis met de Noorse Kroon. Op het moment van schrijven koop je voor € 1 ongeveer 10 Noorse Kronen.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

Als je in Noorwegen maar 1 regio zou bezoeken tijdens je motor vakantie, dan kies je uit al het moois waarschijnlijk voor de fjorden. Het fjordengebied is voor ‘normale’ toeristen veruit het populairste dan nog kan het voorkomen dat je kilometers aan het rijden bent zonder verkeer tegen te komen op de bochtige Noorse wegen. Vroeger was Noorwegen een en al ijs. Toen het ijs zich terugtrok, bleven de fjorden als diepe kloven over. Sommige zijn wel 1000 meter diep en meer dan 100 kilometer lang met kliffen aan weerszijden die loodrecht het water in duiken. Gelukkig is het niet overal langs de fjorden zo stijl, want de Noren hebben hun uiterste best gedaan om tussen, door en langs al dit moois een buitengewoon wegennetwerk te bouwen. Soms lijkt het wel alsof de wegen in Noorwegen gemaakt zijn voor motorrijders.

Watervallen en haarspeldbochten

Wat je als eerste opvalt als je het fjorden gebied in rijdt is dat er werkelijk overal watervallen te bekennen zijn. Tijdens het rijden wordt je verrast met watervallen op de meest bijzondere plekken, soms zomaar vlak langs de weg. Noorwegen kent zeer steile rotswanden en bergen. Elke motorrijder weet wat dat betekend, haarspeldbochten! Een motor vakantie in het fjordengebied blijft je verrassen met mooie vergezichten.

Fjord Noorwegen

Zuid-Noorwegen

De prachtige scherenkust in het zuiden van dit langgerekte land bestaat uit ontelbare eilanden, mooie baaien en hoge bergtoppen. Vanwege het milde klimaat is de Noorse zuidkust de favoriete zomerbestemming van veel Noren. Tijdens onze motorvakanties naar Zuid-Noorwegen slinger je tussen de hoge bergtoppen door met schitterende uitzichten. Ook ligt hier de weg tussen Vrådal en Lysebotn waar je getrakteerd wordt op een afdaling naar het fjord met maarliefst 21 haarspeldbochten die deels door tunnels gaan. Een puur genot voor elke motorrijder.

Bergplateaus

In het zuiden van Noorwegen vinden we de Gaustatoppen, een bijzondere berg waar je bij helder weer vanaf de top een groot stuk van Noorwegen kunt zien. Iets noordelijk van de Gaustatoppen ligt het bergplateu Hardangervidda. Dit bergplateu heeft een uitstraling zoals je dat nergens anders zult gaan zien. Het is een desolaat hoog gelegen gebied. Hier doorheen rijden is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten!

Zuid-Noorwegen

Oslo - Kiel, Color Line (groep)

Als je met de motor van of naar Noorwegen gaat maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten:- Shopping mall- Zwembad- Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Oslo - Kiel, Color Line (groep)

Kiel - Oslo, Color Line (groep)

Als je met de motor van of naar Noorwegen gaat maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten:- Shopping mall- Zwembad- Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Kiel - Oslo, Color Line (groep)

Inbegrepen

- Retourovertocht Kiel - Oslo v.v. met Color Line
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut incl. ontbijt en diner
- 10 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- Geen halfpension tijdens de nacht in Bergen
- Nederlandse reisbegeleiding van Motoerit
- Bij meer dan 14 deelnemers, minimaal 2 reisbegeleiders
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard.
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Overige info

- Minimumaantal deelnemers 7. In dit geval gaat er 1 begeleider mee op de motor.
- Maximumaantal deelnemers 18. In dit geval gaan er 2 begeleiders mee op de motor.

Belangrijke informatie

Onze groepsreizen hebben een minimum aantal deelnemers. Bij te weinig deelnemers kan de reis door de reisorganisatie uiterlijk 4 weken voor vertrek geannuleerd worden. Indien er een andere reis beschikbaar is, zullen we je aanbieden om te boeken voor een andere reis of je mogelijkheid bieden om de reis kosteloos te annuleren.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Optionele excursies

Norway in a Nutshell

Maak je vakantie bijzonder en combineer jouw verblijf in de regio van Bergen, Voss en Myrkdalen met een bezoek aan de imposante fjorden in een indrukwekkend zomer- of winterlandschap. Je gaat met de bus van Voss naar Gudvangen. Aangekomen in Gudvangen maak je per boot een mooie tocht over de Sognefjord naar Flåm. Je vaart tijdens deze tocht onder meer door de schitterende Nærøyfjord, welke op de Werelderfgoedlijst van ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.7
Aantal beoordelingen 10

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je motorvakantie bij Motoerit