Zuid-Noorwegen met vertrek vanuit Kiel

9-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels - Noorwegen

Reiscode NOMIZUCL
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1259
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Alle hoogtepunten van het zuiden van Noorwegen
  • Bezoek staafkerken en aanschouw prachtige watervallen
  • Geweldige routes door een schitterend natuurschoon

Maak kennis met de prachtige natuur van Zuid-Noorwegen. Na een comfortabele overtocht bereik je het eerste hotel in Vrådal. Dit plaatsje ligt midden in het folkloristische Telemark. Deze streek is vooral bekend door het Telemarkkanaal, een 150 km lange waterweg en de typische houten voorraadhuisjes. Ze zijn gebouwd op palen en het dak is vaak bedekt met graszoden. Na twee heerlijke dagen rijd je onder andere via de iconische Låtefossen waterval richting het fjordengebied. Je slingert deze reis van dal naar dal over hoge bergtoppen heen met werkelijk schitterende uitzichten. Niet voor niets wordt Noorwegen ook wel het 'Walhalla voor motorrijders genoemd'. Vergeet tijdens het machtige bochtenwerk niet te genieten van de natuur zelf!

Reiscode NOMIZUCL
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1259
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht Kiel - Oslo met Color Line. Overnachting aan boord.

Vanuit Kiel in Duitsland vaar je met Color Line naar Noorwegen. Je komt de volgende ochtend aan in Oslo. Het moderne schip zorgt voor een zeer comfortabele overtocht en je kan tax free shoppen. Geniet in de Riva Bar van een drankje met een geweldig uitzicht op zee. Vind je de afstand tussen Utrecht - Kiel te veel kilometers voor 1 dag? Bij deze reis is het mogelijk om een extra overnachting op de heenweg te boeken naar Kiel. Geef dit aan bij de opmerkingen tijdens het boeken of neem contact met ons op.

Overtocht met Color Line

Dag 2

Oslo - Vrådal. Ca. 240 km. 1 overnachting.

Je verblijft in

Straand Hotel

Rond 10.00 uur kom je aan in Kristiansand en kan je aan de eerste kilometers van deze reis beginnen. Zodra je de stad uit bent merk je meteen dat je in een totaal andere wereld beland bent. De route begint over een vlot stuk binnendoor om even in te komen. Zodra je warmgedraaid bent stuurt het navigatiesysteem je de kleinere wegen, om op te genieten van het betere stuurwerk door prachtige natuurgebieden.

De kronkelende weg dwars door een natuurgebied

Dag 3

Vrådal - Myrkdalen. Ca. 360 km. 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Myrkdalen Hotel

De route van Vrådal naar Myrkdalen zit boordevol met watervallen. Van de Tvindevossen tot aan de buitengewoon bijzondere Låtefossen, waar de waterval nog net niet over de weg heen dendert. Voordat je bij de watervallen bent rijd je eerst nog een flink stuk over de grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda, waar je soms het gevoel krijgt dat je alleen op de wereld bent.

Uitzicht op de Hardangervidda

Noorwegen

Voor veel motorrijders is het een van de dingen op hun bucket list, een motor rondreis door Noorwegen. Door sommigen wordt het zelfs “het walhalla voor motorrijders” genoemd! En dit is natuurlijk niet voor niets. Naast de bijzondere natuur van Noorwegen zijn er nog een aantal dingen die een motorvakantie door Noorwegen onvergetelijk maken. Zo is er over het algemeen weinig verkeer op de wegen wat voor velen ontspannen motorrijden betekend. Daarnaast stralen niet alleen de wegen rust uit, heel Noorwegen is een land van rust. Hier hoor je geen stedelijke geluiden (tenzij je in de steden bent natuurlijk!) maar overheersen de geluiden van de natuur samen met pure stilte.

Het Landschap

Met de motor door een van de mooiste landen ter wereld. Alles waar je als motorrijder naar verlangt vind je hier. Van eindeloze kronkelende wegen tot bijzondere natuur zoals ontelbare watervallen, immense gletsjers en gigantische fjorden. Noorwegen is het land van de wow-factor. Elke dag is gevuld met nieuwe hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk. Noorwegen kent namelijk een bergachtig landschap wat je nergens anders zult tegenkomen. Tussen deze bergen liggen diepe fjorden welke zijn omringt door felgroene bossen. Dit gecombineerd met een wegdek van uitstekende kwaliteit zorgt er voor dat de motorrijder hier maar met één ding bezig is: Genieten. Onze motorroutes door Noorwegen leiden je langs al dit moois en nog veel meer.

De wegen

Het wegendek in Noorwegen is over het algemeen bijzonder goed te noemen. Het asfalt is een stuk scherper dan in Nederland, dus zorg er voor dat je banden meer dan genoeg profiel hebben. Het leuke aan bergpassen rijden in Noorwegen is dat je zomaar een kudde schapen of geiten tegen kunt komen die op de berg wonen. Meestal liggen ze rustig in het gras, maar het kan zomaar gebeuren dat ze een wandeling over de weg maken of aan de rand van de weg liggen.

Noorwegen is ook het land van de gravel wegen. De routes die wij uitzetten en aanbieden tijdens al onze Noorwegen reizen zijn gravel vrij, tenzij expliciet anders vermeld in de omschrijving van de reis. Mocht je van onze routes afwijken hou er dan rekening mee dat je buiten grotere wegen een stuk gravel tegen kunt komen.

Ferry’s

Zeker in tunnelbouw zijn de Noren onverslaanbaar. Om al deze kosten terug te krijgen wordt op een aantal wegen tol geheven. Gelukkig zijn motoren vooralsnog geen tol te betalen in Noorwegen. Naast de tunnels zijn er ook ontzettend veel ferry’s in Noorwegen om de fjorden over te kunnen steken. Deze kosten vaak wel geld, meestal rond de € 5,- euro voor een motor + bestuurder.

Het weer

Het weer in Noorwegen is over het algemeen te vergelijken met ons klimaat, maar dan met iets lagere temperaturen. In de maanden juni t/m augustus is er overdag een gemiddelde temperatuur van +/- 16 graden met een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 graden. Noorwegen staat daarnaast bekent als een regenachtig land, maar in de zomermaanden valt dit over het algemeen reuze mee en het mooiste aan het bergachtige landschap van Noorwegen is dat als het aan de ene kant van de berg regent, het aan de andere kant vaak droog is! Daarnaast heeft Noorwegen lange zomerdagen waardoor het ook later in de avond nog aangenaam warm en licht is. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Eten en drinken en betalen

De prijzen van eten en drinken in Noorwegen liggen iets hoger dan de prijzen die we in Nederland gewend zijn. Meestal is dit rond de 10-20% hoger, afhankelijk van waar en wanneer je iets haalt. In Noorwegen betaal je tijdens je motorreis met de Noorse Kroon. Op het moment van schrijven koop je voor € 1 ongeveer 10 Noorse Kronen.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

Als je in Noorwegen maar 1 regio zou bezoeken tijdens je motor vakantie, dan kies je uit al het moois waarschijnlijk voor de fjorden. Het fjordengebied is voor ‘normale’ toeristen veruit het populairste dan nog kan het voorkomen dat je kilometers aan het rijden bent zonder verkeer tegen te komen op de bochtige Noorse wegen. Vroeger was Noorwegen een en al ijs. Toen het ijs zich terugtrok, bleven de fjorden als diepe kloven over. Sommige zijn wel 1000 meter diep en meer dan 100 kilometer lang met kliffen aan weerszijden die loodrecht het water in duiken. Gelukkig is het niet overal langs de fjorden zo stijl, want de Noren hebben hun uiterste best gedaan om tussen, door en langs al dit moois een buitengewoon wegennetwerk te bouwen. Soms lijkt het wel alsof de wegen in Noorwegen gemaakt zijn voor motorrijders.

Watervallen en haarspeldbochten

Wat je als eerste opvalt als je het fjorden gebied in rijdt is dat er werkelijk overal watervallen te bekennen zijn. Tijdens het rijden wordt je verrast met watervallen op de meest bijzondere plekken, soms zomaar vlak langs de weg. Noorwegen kent zeer steile rotswanden en bergen. Elke motorrijder weet wat dat betekend, haarspeldbochten! Een motor vakantie in het fjordengebied blijft je verrassen met mooie vergezichten.

Fjord Noorwegen

Zuid-Noorwegen

De prachtige scherenkust in het zuiden van dit langgerekte land bestaat uit ontelbare eilanden, mooie baaien en hoge bergtoppen. Vanwege het milde klimaat is de Noorse zuidkust de favoriete zomerbestemming van veel Noren. Tijdens onze motorvakanties naar Zuid-Noorwegen slinger je tussen de hoge bergtoppen door met schitterende uitzichten. Ook ligt hier de weg tussen Vrådal en Lysebotn waar je getrakteerd wordt op een afdaling naar het fjord met maarliefst 21 haarspeldbochten die deels door tunnels gaan. Een puur genot voor elke motorrijder.

Bergplateaus

In het zuiden van Noorwegen vinden we de Gaustatoppen, een bijzondere berg waar je bij helder weer vanaf de top een groot stuk van Noorwegen kunt zien. Iets noordelijk van de Gaustatoppen ligt het bergplateu Hardangervidda. Dit bergplateu heeft een uitstraling zoals je dat nergens anders zult gaan zien. Het is een desolaat hoog gelegen gebied. Hier doorheen rijden is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten!

Zuid-Noorwegen

Oslo-Kiel, Color Line

Als je met de motor van of naar Noorwegen gaat maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten:- Shopping mall- Zwembad- Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Oslo-Kiel, Color Line

Kiel - Oslo, Color Line

Als je met de motor van of naar Noorwegen gaat maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten:- Shopping mall- Zwembad- Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Kiel - Oslo, Color Line

Reisduur

9 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Verzorging
Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1259

2

€ 1273

3

€ 1287

4

€ 1273

5

€ 1259

6

€ 1259

7

€ 1259

8

€ 1259

9

€ 1273

10

€ 1287

11

€ 1273

12

€ 1259

13

€ 1259

14

€ 1259

15

€ 1259

16

€ 1273

17

€ 1287

18

€ 1273

19

€ 1259

20

€ 1259

21

€ 1259

22

€ 1259

23

€ 1273

24

€ 1287

25

€ 1313

26

€ 1299

27

€ 1299

28

€ 1299

29

€ 1299

30

€ 1313

31

€ 1327

Bijzonderheden

Geen halfpension tijdens verblijf in Scandic Neptun in Bergen.

Zuid-Noorwegen met vertrek vanuit Kiel

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Retourovertocht Kiel - Oslo met Color Line
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut
- 6 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard.
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je motorvakantie bij Motoerit