Bossen, bergen en vulkanen: De Eifel

4- of 5-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotel - Duitsland

Reiscode DUMIEIFE
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 343
per persoon

  • Op motorvakantie net over de grens
  • Hotel met splinternieuwe kamers
  • Bezoek aan het Nürburgring Nordschleife circuit

Het mooie aan een motorvakantie naar de Eifel, buiten de slingerende wegen en mooie natuur van de Eifel zelf natuurlijk, is dat je er binnen no-time bent. Op slechts een uurtje van de Nederlandse grens ligt het plateau Eifel in Duitsland. Je vindt hier misschien niet de hoogste bergen, maar dat betekent niet dat je er niet fantastisch kan motorrijden. Tussen, over en langs de heuvels van de Eifel zijn genoeg pareltjes van wegen te vinden met ontelbaar veel bochten. Geniet van de mooie uitzichtpunten en gezellige dorpjes onderweg. Je verblijft in een zeer goed hotel in het plaatsje Winterspelt. Het hotel heeft vorig jaar een nieuwe vleugel laten bouwen met comfort rooms welke wij standaard voor je boeken.

Reiscode DUMIEIFE
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 343
per persoon

Dag 1

Weert - Winterspelt. Ca. 180 of 240 km, 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Hotel Haus Hubertus

De heenreis van jouw motorvakantie naar de Eifel start in de buurt van Weert. We zijn ons er van bewust dat dit voor motorrijders uit het Noorden van Nederland nog een flink stuk rijden zal zijn, vandaar dat je vanaf Weert de keuze hebt uit een korte en een lange route. Beide routes sturen je na het passeren van de Duitse grens over kleine wegen met veel bochtenwerk naar het plaatsje Winterspelt in Duitsland. Onderweg passeer je het gezellige plaatsje Monschau waar je uitstekend kunt lunchen of een wandeling door het historische centrum kunt maken. De lange route pakt vandaag ook nog het plaatsje Bad Münstereifel mee wat ook zeker de moeite waard is om een bezoek aan te brengen. De korte route richt zich vanaf Monschau redelijk direct richting het hotel.

Het centrum van Monschau

Dag 2

Rondrit Nürburgring. Ca. 240 of 310 km.

Ondanks dat de route vandaag naar de Nürburgring gaat betekend dit natuurlijk niet dat je er racend heen moet. Dat zou ook zonde zijn want de weg naar het circuit is om van te smullen. Via Prüm rijdt je richting Nationaal Park Eifel om vlak daarvoor links af te buigen naar het Nürburgring circuit. Je kunt hier even genieten van alle snelheidsduivels die voorbij vliegen over het circuit, of je waagt zelf om een rondje te rijden mits dat mogelijk is. Het spreekt voor zich dat zelf over het circuit rijden niet zonder risico is. Iedereen kan hier bij wijze van spreken op het circuit racen en dat zorgt er over het algemeen voor dat de gemiddelde circuit ervaring vrij laag ligt. Na een bezoek aan het circuit kun je zelf weer gaan genieten van de vele bochten die de Eifel rijk is. Onderweg naar het hotel zit er een parel van een weg tussen waar bocht na bocht zich opvolgt terwijl je tussen de bomen door slingert. Een feest!

Bezoek aan de Nürburgring

Dag 3

Rondrit Nationaal Park Eifel. Ca. 210 of 260 km.

In het overgrote deel van het Nationaal Park Eifel laten ze de natuur volledig haar eigen gang gaan, en dat is goed te merken als je hier doorheen rijdt. Hoewel het park relatief gezien niet bijzonder groot is krijg je hier tijdens het rijden over een aantal wegen door het park zonder twijfel het gevoel dat je in the middle of nowhere beland bent. Zowel de lange als de korte route van vandaag nemen je mee door het hele Nationale Park. De korte route gaat redelijk snel na het verlaten van het park weer richting het hotel, waar de lange route eerst nog wat verder richting het Oosten gaat. Beide routes garanderen in ieder geval ook op de terugweg meer dan genoeg bochten en de gewilde kleinere binnendoorwegen.

Uitkijkpunt in Nationaal Park Eifel

Duitsland

Ons buurland Duitsland, een land van natuur, cultuur en pünktlichkeit. Om te kunnen genieten van mooie wegen hoef je niet altijd ver van huis te gaan. Een motorvakantie in Duitsland is daar het perfect voorbeeld van. Of je nu naar het Sauerland gaat of gaat toeren in de Eifel je kunt er als motorrijder meer dan je ei kwijt. Slingerende wegen door een prachtige natuur zorgen er voor dat je met een écht vakantie gevoel op pad bent. En om de dag af te sluiten geniet je nog even na van je motorrit tijdens een biertje in een echte Duitse bierstube!

Duitsland

Reisduur
Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 343

2

€ 343

3

€ 343

4

€ 343

5

€ 343

6

€ 343

7

€ 343

8

€ 343

9

€ 343

10

€ 343

11

€ 343

12

€ 343

13

€ 343

14

€ 343

15

€ 343

16

€ 343

17

€ 343

18

€ 343

19

€ 343

20

€ 343

21

€ 343

22

€ 343

23

€ 343

24

€ 343

25

26

27

28

29

30

31

Bossen, bergen en vulkanen: De Eifel

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- 3 of 4 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8
Aantal beoordelingen 1

Boek je motorvakantie bij Motoerit