Grazalema National Park nabij Ronda

5 rondreizen door Europa op de motor

Geplaatst door Kevin Schoemaker op dinsdag 30 mei 2023

Stap op je motor en laat je avontuur beginnen! Bij onze individuele motorreizen is er voor iedereen wat wils. Of je nu solo op pad wilt, samen met vrienden wilt rijden of lid bent van een kleine motorclub, het kan allemaal. Met onze uitgebreide kennis van de bestemmingen weten we de leukste, mooiste en meest bijzondere routes te vinden, zodat jij elke dag met plezier aan de volgende etappe begint. Wij hebben een top 5 individuele motorreizen voor jou op een rijtje gezet!

1. Op vakantie naar het verrassende Lake District

Verken de prachtige wegen van het betoverende Lake District National Park op je motor. De Kirkstone Pass, Wrynose Pass, Honister Pass en de legendarische Hardknott Pass wachten op jou, klaar om je te verrassen met het ultieme bochtenwerk. Bereid je voor op een ongeëvenaarde adrenalinekick, want de Hardknott Pass heeft een verbijsterend stijgingspercentage van wel 33%!

Ontdek de pure schoonheid van het Lake District Nationaal Park en laat je betoveren door de unieke wegen die voor je liggen. Bereid je voor op een avontuur dat je hart sneller doet kloppen, je geest bevrijdt en je zintuigen prikkelt. Zadel je motor op en laat je meevoeren naar de meest betoverende plekken die dit gebied te bieden heeft.

Lake Ullswater bij Lake District

2. Bossen, bergen en vulkanen: motorvakantie naar de Eifel

Ga op motorvakantie naar de Eifel en ontdek de vele bijzondere plekken die de Eifel te bieden heeft. De Eifel staat bekend om zijn slingerende wegen en adembenemende natuur, maar het mooiste is misschien wel dat je er binnen no-time bent. Slechts een uurtje van de Nederlandse grens verwijderd, ligt het Eifelplateau in Duitsland te wachten om verkend te worden.

Hoewel de Eifel misschien niet de hoogste bergen heeft, betekent dat zeker niet dat je er niet fantastisch kunt motorrijden. Tussen de heuvels van de Eifel zijn er talloze pareltjes van wegen te ontdekken, vol met eindeloze bochten waar motorrijders van zullen smullen. Laat je verrassen door adembenemende uitzichtpunten en pittoreske dorpjes die je onderweg tegenkomt.

Monschau bij de Eifel

3. Rij door het mooie landschap van Schotland

Welkom in het adembenemende Schotland, waar een motorvakantie een waar avontuur is dat je nooit zult vergeten! Verken de betoverende plekken zoals de North Coast 500, Isle of Skye, de Highlands, whiskydistilleerderijen en majestueuze kastelen. Rij over afgelegen bergketens, door weelderige bossen en langs grillige kustlijnen en historische wegen. Deze ingrediënten vormen de perfecte mix voor een onvergetelijke motorervaring. Laat je betoveren door de schoonheid van smalle kustwegen terwijl je langs indrukwekkende kastelen zoeft en geniet van de rijke smaak van Schotse whisky.

Ervaar de ware Schotse ziel in betoverende plaatsen zoals Glen Coe, Loch Lomond, Ullapool en Applecross. Elk van deze bestemmingen brengt je dichter bij de essentie van Schotland, met zijn adembenemende landschappen, gastvrije sfeer en rijke cultuur. Op naar Schotland met de motor!

Een hooglander in Schotland

4. Een motoravontuur door de Cotswolds

Stap op je motor en waan jezelf in een betoverend filmdecor terwijl je door de adembenemende Cotswolds rijdt. Dit pittoreske gebied staat bekend om zijn ansichtkaartwaardige dorpjes en betoverende landschappen. Het voelt alsof je rechtstreeks een filmset binnenrijdt.

De Cotswolds is doordrenkt van geschiedenis en biedt prachtige bezienswaardigheden, waaronder majestueuze kastelen, het iconische Stonehenge en de overvloed aan Romeinse invloeden die zichtbaar zijn in het charmante Bath. Deze reis is een ideale motorvakantie, waarbij je kunt genieten van het rijke culturele erfgoed en de frisheid van het voorjaar of de betoverende herfstkleuren in het najaar.

Castle Combe bij de Cotswolds

5. De mooiste routes van Ierland

Beleef het ultieme motoravontuur terwijl je rijdt over de adembenemende Wild Atlantic Way, ontdekt de majestueuze bergen en kastelen van het Lake District en Snowdonia, en ervaart de gezelligheid van Ierse pubs. Deze reis belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Begin je avontuur met het bewonderen van een prachtige mix van bergen en kastelen in het betoverende Lake District en Snowdonia. Vervolg je reis langs de Wild Atlantic Way, een droom die uitkomt voor elke motorrijder. Geniet van panoramische uitzichten, de ruige kustlijn en kronkelige wegen op de beroemde Ring of Beara. In het sfeervolle Killarney kun je neerstrijken in een van de vele traditionele Ierse pubs, waar je kunt genieten van een pint Guinness en live muziek. Laat de warme gastvrijheid van de Ieren je omarmen terwijl je jezelf onderdompelt in de levendige sfeer.

Een wandeling bij Snowdonia, Wales

Ontdek deze bestemming

8.3
Individuele Motorreis

Bossen, bergen en vulkanen: De Eifel

4- of 5-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotel

Duitsland

Lekker dichtbij

8.3
Individuele Motorreis

Mooi Schotland

9-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels

Schotland

Schotland is fantastisch

8.1
Individuele Motorreis

Verrassend Lake District

6-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotel

Engeland

Hoge bergpassen en spiegelende meren

7.8
Individuele Motorreis

De mooiste routes van Ierland

13-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels

Wales, Ierland, Engeland

Rijd met je motor over de prachtige Wild Atlantic Way

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit