Verrassend Isle of Man

8-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels - Engeland

Reiscode GBMIIMAN
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 15-12-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Ontdek het eigenzinnige Isle of Man
  • Rijd zelf over het wereldberoemde circuit van Isle of Man
  • Geniet van de bergpassen in het Lake District

Het eigenzinnige eiland Isle of Man ligt aan de oostkust van Engeland. Wereldberoemd en bekend onder motorrijders, vanwege de Isle of Man TT, wat volgens vele dé TT race is. Hier worden bizarre snelheden van meer dan 300 km/u gehaald op een circuit wat normaal gesproken gewoon de openbare weg is. Dit zorgt voor een spectaculaire race. Gelukkig is het eiland ook zonder deze snelheden een pareltje om te ontdekken, want buiten de racedagen kan je zelf op je eigen motor een rondje over het circuit rijden. Buiten het circuit kent het Isle of Man nog zo veel meer moois, en dat ontdek je zelf tijdens deze reis. Je begint je motorvakantie in het bergachtige Lake District en sluit deze na een aantal dagen op Isle of Man af in de schilderachtige Yorkshire Dales.

Reiscode GBMIIMAN
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 15-12-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS.

Vanuit IJmuiden vaar je met DFDS naar Newcastle, Noord-Engeland. 's Avonds kan je een drankje drinken in één van de 4 bars, een gokje wagen in het casino of een film kijken in de bioscoop.

De overtocht met DFDS

Dag 2

Newcastle - Newby Bridge. Ca. 220 km.

Je verblijft in

Newby Bridge Hotel

Even wennen aan het links rijden, maar na de drukte van Newcastle met veel rotondes rijden we door het glooiende landschap van The Yorkshire Dales. Het heuvellandschap wordt steeds steiler als we in het Lake District aankomen.

Lake District

Dag 3

Newby Bridge - Ramsey. Ca. 50 km.

Je verblijft in

Ramsey Park Hotel

Vandaag maak je de overtocht vanuit Heyshamn naar Douglas. De havenstad Douglas is de hoofdstad van Isle of Man. Langs de boulevard staan statige huizen uit de vorige eeuw en de nieuwste motoren langs de kade. Hier rijdt ook nog de oudste paardentram ter wereld. Alles bij elkaar een boeiend contrast. Maar natuurlijk kent dit 30.000 inwoners tellende stadje ook een aantal gezellige pubs waar het s'avonds gezellig toeven is.

Isle of man

Engeland

Een motorvakantie in Engeland is als op reis gaan naar een oude bekende. We rijden door het pittoreske landschap van ‘Midsummer Murders’ met Barnaby en toeren door Oxford met Inspector Morse. Motorrijden door Engeland is rijden over plattelandswegen tussen hoge hagen en stenen muurtjes, maar ook voor het betere stuurwerk kan je in Engeland terecht. Wat dacht je van de beruchte ‘Hardknott Pass’ met een stijgingspercentage tot wel 33%! Om alle indrukken van de routes op je in te laten werken is er de pub voor een pint en een maaltijd tussen de Engelse families. De schitterende ‘stately homes’ en kastelen waar eeuwen geschiedenis voelbaar zijn. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden vormen een perfecte basis voor jouw volgende motorvakantie door Engeland.

Rijden in Engeland

Het rijden in Engeland gaat natuurlijk net even iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. We krijgen regelmatig de vraag of het moeilijk is om links te rijden en in de praktijk blijkt dat iedereen, vooral op een motor, het na de eerste dag al helemaal gewend is. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit! Daarnaast worden de afstanden in Engeland aangegeven als mijlen in plaats van kilometers. Om een indruk te geven, de maximale snelheden in Engeland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Het landschap van Engeland

Engeland kent een zeer divers landschap. Van het heuvelachtige Borderlands tot het ruige berglandschap van de Yorkshire Dales of het bosrijke Peak District, in Engeland is er voor ieder wat wils.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. Deze wegen hebben soms lage stenen muurtjes of hoge heggen langs de kant van de weg. Het is werkelijk een ervaring op zich om over deze single tracks te rijden. Komt er een tegenligger aan? De Engelsen zijn hier zo aan gewend dat dit nooit tot problemen lijdt, iedereen geeft elkaar meer dan genoeg de ruimte om veilig te kunnen passeren. Het kwaliteit van het wegendek is soms iets minder dan bij ons in Nederland. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat, op de kleinere binnendoor wegen kan dit soms wat minder zijn maar nooit dermate slecht dat er een onveilige situatie ontstaat.

Het klimaat

Engeland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Engeland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Net even anders, English Breakfast, een vreemde stekker en een andere valuta.

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full English Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Engelsen zijn er gek op, de meeste Nederlanders iets minder. De hotels in Engeland zijn zich hier van bewust en over het algemeen is er genoeg keuze tijdens het ontbijt in de hotels om uit te wijken naar andere opties.

In heel Engeland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven krijg je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond.

Daarnaast heeft Engeland een andere stekker dan wij in Europa. Engeland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je naar Engeland gaat. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Engeland zeggen: “Better safe than sorry!”

Engeland

IJmuiden - Newcastle met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van IJmuiden - Newcastle met DFDS

Newcastle - IJmuiden met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van Newcastle - IJmuiden met DFDS

Inbegrepen

- Retourovertocht IJmuiden - Newcastle met DFDS
- Retourovertocht Isle of Man
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut
- 5 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie
- Inbegrepen prijs overtocht Isle of Man gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeken wordt de definitieve prijs bevestigd.

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Overige info

- CO2 compensatie van de volledige reis inbegrepen

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.5
Aantal beoordelingen 2

Boek je motorvakantie bij Motoerit