De beste motorevenementen van Europa

Geplaatst door Kevin Schoemaker op vrijdag 12 mei 2023

Tijd voor een avontuur tijdens jouw motorvakantie! Naast het rijden over mooie wegen en genieten van prachtige landschappen, zijn er ook verschillende motorevenementen die je kan bezoeken tijdens jouw ultieme vakantie. Wij hebben zes leuke motorevenementen in Europa op een rij gezet die je niet mag missen.

1. The Isle of Man TT

Rond de maanden mei en juni vindt een spectaculaire raceweek plaats. De Isle of Man TT is de meest beroemde en spectaculaire motorevenement ter wereld en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Tijdens de TT racen motorrijders met hoge snelheden over smalle en kronkelige wegen, terwijl ze zich een weg banen door de bergen en
dorpen van het eiland. Het is een adembenemend spektakel dat je zeker één keer in je leven gezien moet hebben.

Tijdens rondreis "Verrassend Isle of Man" rijd jezelf over het wereldberoemde circuit én ontdek je het eigenzinnige eiland.

 

Isle of Man TT

2. The Goodwood Festival of Speed in West-Sussex

The Goodwood Festival of Speed is een vierdaags evenement dat elk jaar in juli plaatsvindt op het landgoed van Goodwood in West Sussex, Engeland. Het evenement is een eerbetoon aan de motorsportgeschiedenis en biedt verschillende races en demonstraties, waaronder Formule 1, rally en motorcross. Het is een geweldige plek om enkele van de meest iconische voertuigen in de geschiedenis van de motorsport te zien. Het festival staat bekend om ’s werelds grootste viering van autosport en autocultuur!

Arundel Castle bij West Sussex

3. De Horizons Unlimited Travelers bijeenkomst in Garmisch-Parenkrichen

De Horizons Unlimited Travelers bijeenkomst is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in het prachtige Garmisch-Partenkirchen in Duitsland. Het evenement trekt motorrijders van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in avontuurlijke reizen. Het evenement biedt presentaties, workshops en discussies over alles wat te maken heeft met het plannen van een motorreis. Het is een geweldige plek om ideeën op te doen en ervaringen te delen met andere motorrijders.

De Horizons Unlimited reizigersbijeenkomst wordt niet alleen in Duitsland georganiseerd maar op verschillende plekken in de wereld: Van Virginia, West-Canada tot Zwitserland. Ben jij er al ooit geweest?

Skischans van Garmisch-Partenkirchen

4. De MotoGP Dutch TT in Assen

De MotoGP Dutch TT is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op het TT Circuit in Assen, Nederland. Het evenement trekt duizenden motorfans van over de hele wereld die willen genieten van het racen op het hoogste niveau. Het circuit staat bekend om zijn lange geschiedenis in de motorsport en biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van motorracen houdt.

Wist je dat de eerste Dutch TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925?

Nederlandse molen

5. The Stelvio International Metzeler Motorcycle Rally in Bormio

The Stelvio International Metzeler Motorcycle Rally is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Bormio, Italië. Het is een geweldige plek om andere motorrijders te ontmoeten en om te genieten van enkele van de mooiste wegen in de Italiaanse Alpen. Het evenement organiseert motorritten, feesten en concerten. Het is een geweldige plek om nieuwe vrienden te maken en te genieten van de motorrally. De motorrally vindt regelmatig plaats onder alle weeromstandigheden, volgens de regels van de Italiaanse Motorfederatie en staat open voor elke type motor.

Rij door het hart van de Alpen en beklim de Selvio, Silvretta, Givia en vele andere passen tijdens deze rondreis.

De Stelviopas

6. De Harley-Davidson European Bike Week in Faaker See

The Faaker See Harley-Davidson European Bike Week is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt aan de oevers van het prachtige Faaker See-meer in Oostenrijk: de finale van de Europese motorevenementseizoen! Het is een van de grootste Harley Davidson-evenementen ter wereld en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Geniet van live muziek, feesten en shows en ontdek de nieuwste Harly’s en netwerk met andere Harly-liefhebbers.

Ontdek deze bestemming

8.5
Individuele Motorreis

Verrassend Isle of Man

8-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels

Engeland

Boordenvol motor(sport) historie

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit