Bochtenparadijs Sauerland

4- of 5-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotel - Duitsland

Reiscode DUMISAUE
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 251
p.p.

  • Het land van de 1000 bergen
  • Uitgestrekte bossen en meren
  • Oude dorpjes met vakwerkhuizen

Op slechts enkele uren rijden van de Nederlandse grens begint jouw motorvakantie naar het Sauerland, ook wel bekend als het land van de 1000 bergen. En eigenlijk zijn dit er nog veel meer. Officieel kent het Sauerland 2711 bergen met meer dan 400 meter hoogteverschil. Als dat geen ideaal landschap is voor een motorvakantie dan weten wij het ook niet meer. Naast al dat hoogteverschil zijn er ook velen uitgestrekte bossen en meren te vinden in het Sauerland. En om het verhaal compleet te maken zijn er meer dan genoeg gezellige "Biergärten" of eetgelegenheden waardoor je écht even op vakantie bent, ondanks dat het vlak bij de Nederlandse grens ligt.

Reiscode DUMISAUE
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 251
p.p.

Dag 1

Weert - Winterberg. Ca. 290 of 320 km, 3 overnachtingen.

In de buurt van Weert start de route naar het Sauerland. Het is meteen flink genieten van een overheerlijke route binnendoor. Een grote aaneenschakeling van bochten door de natuur heen. Voor Keulen rijden we even de snelweg op om deze grote stad zo snel mogelijk voorbij te zijn, daarom zijn de routes voor deze dag wat langer dan gemiddeld. Uiteraard is er weer de keuze tussen een lange of een korte route.

De route heen is al genieten!

Dag 2

Rondrit Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Ca. 240 of 300 km.

Je vertrekt vandaag richting het Oosten om de kleinere binnendoor wegen van het Sauerland op te zoeken. Via deze wegen kom je terecht in Bad Wildungen wat een uitgelezen kans is voor een kop koffie op een van de vele terrassen. Na een bezoek aan deze historische stad rij je dwars door het Nationaal Park Kellerwald-Edersee heen. In dit Nationaal park ligt ook het grote meer Edersee, met aan de rand het plaatsje Waldeck wat absoluut de moeite waard is om even te bezoeken. Niet alleen het historische centrum maar vooral kasteel Waldeck. Een gigantische burcht boven op een flinke heuvel. Via een mooie omweg langs kleine dorpjes rijd je het Natuur park Sauerland-Rothaargebergte weer in om via het gezellige wintersport dorp Winterberg weer bij het hotel aan te komen.

Het historische centrum van Waldeck

Dag 3

Rondrit Nationaal Park Sauerland-Rothaargebergte. Ca. 250 of 310 km.

Waar de dag gisteren eindigde in het Nationaal Park Sauerland-Rothaargebergte gaat de route vandaag voornamelijk door dit prachtige park heen. Je rijdt vanaf het hotel een zig zag route door het nationale park richting het zuiden waarbij je onder andere Slot Bad Berleburg passeert. De route volgt de Eder rivier vervolgens een heel stuk waarbij de weg heerlijk met de rivier mee slingert. Je verlaat het natuurpark om aan de oostkant van het park te genieten van een terugrit over glooiende heuvels met indrukwekkende uitzichten.

Uitzichtpunt in het Sauerland

Duitsland

Ons buurland Duitsland, een land van natuur, cultuur en pünktlichkeit. Om te kunnen genieten van mooie wegen hoef je niet altijd ver van huis te gaan. Een motorvakantie in Duitsland is daar het perfect voorbeeld van. Of je nu naar het Sauerland gaat of gaat toeren in de Eifel je kunt er als motorrijder meer dan je ei kwijt. Slingerende wegen door een prachtige natuur zorgen er voor dat je met een écht vakantie gevoel op pad bent. En om de dag af te sluiten geniet je nog even na van je motorrit tijdens een biertje in een echte Duitse bierstube!

Duitsland

Reisduur
Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 251

2

€ 251

3

€ 251

4

€ 262

5

€ 273

6

€ 273

7

€ 262

8

€ 251

9

€ 251

10

€ 251

11

€ 262

12

€ 273

13

€ 273

14

€ 262

15

€ 251

16

€ 251

17

€ 251

18

€ 262

19

€ 273

20

€ 273

21

€ 262

22

€ 251

23

€ 251

24

€ 251

25

26

27

28

29

30

31

Bochtenparadijs Sauerland

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- 3 of 4 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.5
Aantal beoordelingen 4

Boek je motorvakantie bij Motoerit