Motorrijders in de regio Telemark

Een motorvakantie in Noorwegen

Geplaatst door Kevin Schoemaker op woensdag 24 januari 2024

Noorwegen, het land van fjorden, bergen en ongerepte natuur, is een prachtig juweel dat wacht om ontdekt te worden op de motor. Net zoals Schotland, staat ook Noorwegen bekend om de imposante landschappen waar elke motorrijder verstelt van zullen staan. Een motorvakantie door dit Scandinavische juweel belooft een onvergetelijke reis te worden vol bochtige wegen, indrukwekkende bergen en prachtige bouwwerken zoals staafkerken.

In deze blog vertellen wij meer over de bekendste highlights van Noorwegen en geven we verschillende tips & tricks om het optimale uit jouw Noorse motoravontuur te halen.

1. Highlights van Noorwegen

Geirangerfjord:
Stel je voor dat je met je motor langs de Geirangerfjord rijdt, omringd door steile kliffen en majestueuze watervallen. Dit is een van de beroemdste fjorden ter wereld. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is een must-see voor elke motorliefhebber en mag je zeker niet overslaan tijdens jouw vakantie.

Atlantic Road:
Beleef de sensatie van de Atlantic Road, een spectaculaire kustweg die zich slingert over bruggen en eilanden. De Atlantic Road is een route van 8 kilometer en loopt dwars door de Atlantische Oceaan. In totaal gaat deze motor- of autoroute van Noorwegen over 8 bruggen. Het uitzicht maakt deze route tot een hoogtepunt van je motorreis.

Trollstigen:
Neem de uitdaging aan en rijd over de Trollstigen, een iconische bergpas met scherpe haarspeldbochten en een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen. Dit is een van de bekendste panoramische routes van Noorwegen. Een ware traktatie voor liefhebbers van bochtige wegen. Als je verder rijdt op de weg, kom je aan bij de beroemde Geirangerfjord.

Lofoten:
Ontdek de Lofoten-eilanden per motor. Smalle wegen leiden je door vissersdorpjes, omgeven door imposante bergen en azuurblauwe wateren.

Motorreisspecialist Kevin

2. Individuele motorreis of een groepsreis naar Noorwegen

Of je nu de voorkeur geeft aan solitair rijden door afgelegen landschappen of de gezelligheid zoekt van gelijkgestemde motorrijders in een groep, onze individuele en groepsreizen naar Noorwegen zijn ontworpen om aan al je verwachtingen te voldoen. In 2024 organiseren we een onvergetelijke motorgroepsreis naar Noorwegen, waarbij we op 4 augustus vertrekken en de prachtige routes van dit land verkennen. Tijdens deze reis verblijven we onder andere 2 dagen in de UNESCO-stad Bergen!

Motorgroepsreis

3. Bereikbaarheid: een overtocht per ferry

De reis begint al aan boord van de veerboot. Neem je motor mee naar de haven van Kiel in Duitsland of Hirtshals in Denemarken om naar Noorwegen te varen. Je gaat aan boord van Color Line of Fjord Line, afhankelijk van je vertrekhaven. Aan boord kan je genieten van diverse faciliteiten, waaronder restaurants, entertainment en adembenemende uitzichten op zee. Eenmaal aangekomen in Noorwegen, wacht een nieuw avontuur op de uitgestrekte wegen.

Fjord Line

4. Tips en tricks voor een motorvakantie in Noorwegen

1. Kies voor motorrijden in Noorwegen een motor met de juiste banden: Het is belangrijk om je motor te voorzien van banden met wat meer profiel, zodat je ook op de grove gravelwegen genoeg grip blijft houden. Twijfel je over de conditie van je banden? Vervang ze dan sowieso voordat je naar Noorwegen gaat.

2. Kleed je op het weer: Het Noorse klimaat kan variëren, zelfs in de zomer. Kleed je in lagen en zorg voor waterdichte motorkleding om voorbereid te zijn op wisselende omstandigheden.

3. Verken Off the Beaten Path: Naast de bekende routes heeft Noorwegen talloze minder bekende wegen die leiden naar prachtige watervallen en uitzichten. Wees avontuurlijk en ontdek het onbekende.

4. Rijd door zoveel mogelijk nationale parken: Noorwegen beschikt over prachtige nationale parken. Soms moet je voor de doorgang betalen.

5. Bepaal van tevoren welke routes je wilt volgen: Wij leveren van tevoren alle GPS-coördinaten aan van je accommodaties. Wil je toch een andere route rijden, zet deze dan in een logische volgorde achter elkaar.

6. Neem de tijd: Stop regelmatig om te genieten van de landschappen en maak kennis met de lokale cultuur. Noorwegen heeft een gastvrije bevolking en dorpjes die het ontdekken waard zijn.

Geilo

Meer informatie over een motorvakantie naar Noorwegen

Voor meer informatie over onze motorreizen naar Noorwegen, neem gerust contact met ons op via +31 (0)20 – 462 10 20 of service@motoerit.nl. Een motorvakantie in Noorwegen is niet zomaar een reis; het is een prachtig avontuur dat je verbindt met de natuur en de unieke cultuur van dit Scandinavische pareltje. Reis met ons mee en ervaar de vrijheid op twee wielen in het adembenemende Noorwegen!

Nordland

Ontdek deze bestemming

Individuele Motorreis

De Noorse fjorden met vertrek vanuit Hirtshals

11-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels

Noorwegen

Rij over de populaire Trollstigen en de Atlantic Road

8.7
Motor Groepsreis

Ontdek de Noorse fjorden

13-daagse groepsreis met verblijf in hotels

Noorwegen

Geweldig motorrijden en schitterende accommodaties

Individuele Motorreis

Noordkaap en Lofoten met vertrek vanuit Kiel

21-daagse individuele motorreis langs hotels

Noorwegen

Dé ultieme Noorwegen reis

8.0
Individuele Motorreis

Zuid-Noorwegen met vertrek vanuit Hirtshals

7-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels

Noorwegen

Ideale motorreis voor de eerste keer naar Noorwegen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit