Een motorvakantie in Ierland

Geplaatst door Kevin Schoemaker op vrijdag 12 april 2024

Ierland, het land dat wereldwijd bekend staat om zijn adembenemende heuvellandschappen met kronkelende wegen die langs afgebakende velden en charmante dorpjes slingeren. De echte schoonheid zit hem in de mensen, die geliefd zijn met hun goede dosis humor en gezelligheid. Het is een bestemming die hoog op de bucketlist staat van menig motorliefhebber. 

In dit blog willen we je graag meer informatie geven over deze unieke bestemming. We nemen je mee langs alle hoogtepunten van schilderachtige routes tot verborgen pareltjes en delen handige tips & tricks om jouw motoravontuur in Ierland onvergetelijk te maken.

Highlights

The Wild Atlantic Way
De Wild Atlantic Way in Ierland is een droom voor motorrijders die van een rustige, schilderachtige route houden. Je wordt ondergedompeld in een magische wereld van schitterende uitzichten, ruige landschappen en onontdekte dorpjes en stadjes. Verwacht geen snelwegen of autowegen die je snel van punt A naar punt B brengen. Deze route is puur ontworpen voor het panoramische uitzicht. Terwijl je langs de hooglanden rijdt die uitlopen naar de Atlantische Oceaan, zul je jezelf verliezen in de schoonheid van de omgeving.

Killarney
Gelegen te midden van het betoverende landschap van County Kerry, is Killarney een ware schat. Met zijn sfeervolle straten, historische bezienswaardigheden en prachtige natuur, is het een ideale tussenstop voor motorrijders. Verken het nabijgelegen Killarney National Park, waar je kunt genieten van weelderige bossen, glinstenrende meren en mogelijk een ontmoeting hebt met de lokale fauna. 

The Ring of Beara
Verken afgelegen baaien, schilderachtige dorpjes en adembenemende uitzichten terwijl je door het ruige landschap van County Cork en County Kerry rijdt. 

De klippen van Ierland
Maak je geen zorgen, de reis loopt niet op de klippen, maar geen reis naar Ierland is compleet zonder een bezoek aan de adembenemende kliffen van het land. Van de iconische cliffs of Moher tot de dramatische kliffen van Slieve league, deze natuurlijke wonderen zijn een spectaculair gezicht dat je niet mag missen. Rijd langs de kustwegen en stop bij uitkijkpunten om te genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan beneden.

Weg op de route van de Wild Atlantic Way

Individuele motorreis of een groepsreis naar Ierland

Of je nu geniet van de sereniteit van je eigen gedachten terwijl je langs een rustige weg rijdt of je juist de gezelligheid opzoekt van mede-motorrijders in een groep, onze reizen zijn op maat gemaakt om aan al jouw wensen te voldoen. Ontdek de vrijheid van de schotse wegen op jouw eigen manier. Tijdens de groepsreis heb je alle vrijheid om te doen wat je wilt. De routes zijn van tevoren al bekend, dus je kunt op je eigen tempo vertrekken en rijden.

In 2024 vertrekt de groepsreis naar Ierland op 9 juni, waarbij we natuurlijk over de Wild Atlantic Way zullen rijden. De gehele reis zal begeleid worden door onze half Ierse motorreisspecialist Kevin.

Zuidwestkust Ierland

Bereikbaarheid

Op de heenweg  stap je in Ijmuiden aan boord van de ferry van DFDS, om een comfortabele overtocht naar Newcastle te maken. Er is genoeg te doen aan boord, zoals meerdere bioscoopzalen of een gezellige bar. Als je je maaltijden vooraf bijboekt ben je goedkoper uit dan op de ferry zelf. Je geniet 's avonds dan van een uitgebreid dinerbuffet en begint de volgende ochtend aan je motorvakantie met een goed gevulde maag van het ontbijtbuffet.

Op de terugweg vindt een overtocht plaats met de ferry van Stenaline richting Hoek van Holland.

DFDS Ferry Newcastle

Tips & tricks

1. Wees voorbereid op wisselvallig weer: Het weer in Ierland kan behoorlijk veranderlijk zijn, zelfs in de zomer. Zorg ervoor dat je altijd regenkleding bij je hebt, zelfs als de zon schijnt. Een waterdichte uitrusting kan het verschil maken tussen een comfortabele rit en een natte ervaring.

2. Verken de kleine zijwegen: Hoewel de hoofdwegen in Ierland prachtig zijn, zijn de echte juweeltjes vaak te vinden op de kleine zijwegen. Neem de tijd om van de gebaande paden af te wijken en verken de smalle wegen die door afgelegen dorpen en adembenemende landschappen slingeren. Dit zijn vaak de plekken waar je de meest memorabele ervaringen zult opdoen.

3. Respecteer de lokale verkeersregels en cultuur: Vergeet niet dat de verkeersregels in Ierland kunnen verschillen van die in andere landen. Neem de tijd om ze te leren kennen voordat je de weg op gaat. Daarnaast is het belangrijk om respect te tonen voor de lokale cultuur en gewoonten, vooral op het platteland waar tradities diep geworteld zijn.

4. Maak kennis met de lokale bevolking: Een van de hoogtepunten van een motorvakantie in Ierland is de vriendelijke en gastvrije bevolking. Neem de tijd om een praatje te maken met de lokale bewoners in de dorpen die je onderweg tegenkomt. Ze kunnen je waardevolle tips geven over verborgen pareltjes, goede eetgelegenheden en interessante bezienswaardigheden in de omgeving.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze motorreizen naar Ierland, neem gerust contact met ons op via +31 (0)20 – 462 10 20 of service@motoerit.nl. Een motorvakantie in Ierland is veel meer dan alleen een reis; het is een betoverend avontuur dat je verbindt met de natuur en de unieke cultuur van dit Keltische juweeltje. Stap bij ons aan boord en ervaar de vrijheid op twee wielen terwijl je de adembenemende schoonheid van Ierland verkent!

Ontdek deze bestemming

7.8
Individuele Motorreis

De mooiste routes van Ierland

13-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels

Wales, Ierland, Engeland

Rijd met je motor over de prachtige Wild Atlantic Way

Motor Groepsreis

Ontdek de Ierse kustlijn

13-daagse groepsreis met verblijf in hotels

Wales, Ierland

Half Iers en half Nederlandse gids

Individuele Motorreis

De Britse eilanden tour

19-daagse individuele motorreis met verblijf in hotels

Schotland, Ierland, Engeland

Unieke rondreis door Schotland, Ierland, Engeland en Wales

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit