De mooiste routes met je motor door Europa

Geplaatst door Kevin Schoemaker op dinsdag 16 mei 2023

Op motorvakantie betekent starten, gas geven en wegrijden... Samen, alleen of met je motorclub ga je op zoek naar een nieuw avontuur. Lekker toeren met de motor langs de mooiste plekjes en geniet van de vrijheid om je heen. Voel de wind, rij over kronkelige weggetjes, ontmoet de gastvrije mensen en bewonder de natuur. En natuurlijk neem je ook nog de tijd om een beetje cultuur te snuiven. Ontdek het zelf tijdens een motorvakantie van Motoerit.

Weg naar Ronda, Andalusië, Spanje

Tussen de plaatsen Ronda en Málaga in het zonnige Andalusië, ligt een weg die behoorlijk dicht in de buurt komt van perfectie. De kwaliteit van het asfalt op deze weg is bijzonder goed en de bochten lijken wel niet op te houden. Het is dan ook niet voor niets dat diverse merken in de motorbranche deze weg gebruiken om banden of motoren te testen, of journalisten hun nieuwe product of motor laten testen op deze weg.

Tajo kloof in Ronda, Spanje

Passo Fedaia, Dolomieten, Italië

Er zijn veel prachtige bergpassen te vinden in de Dolomieten. De meeste zijn vooral bekend om hun prachtige stuurwerk voor motorrijders maar er zijn er ook een aantal die bekend staan simpelweg omdat het uitzicht of de natuur er buitengewoon is. Passo Fedaia is er daar een van bijvoorbeeld. Een bergpas met op de top het Lago di Fedaia. Op een zonnige dag is het hier echt genieten.

Fedaia meer op Passo di Fedaia, Italië

Single track door Loch Lomond, Schotland

Schotland staat onder andere bekend om zijn prachtige Single Track roads waar je je als motorrijder helemaal thuis voelt. Een van die Single Tracks loopt dwars door Nationaal Park Loch Lomond heen en is werkelijk waar een puur genot.

Loch Lomond, bij Rowardennan Schotland

Trollstigen, Noorwegen

Bij veel motorrijders een bergpas die op de bucketlist staat en hij staat dan ook niet voor niets in onze top 5. Hoewel het er overdag behoorlijk druk kan zijn met verkeer slaap je tijdens onze Noorse fjorden reis op slechts een paar kilometer van het begin van de bergpas. Als je vroeg vertrekt heb je de Trollstigen vaak bijna helemaal voor jezelf en dat maakt de ervaring nog zo veel mooier dan dat hij anders zou zijn.

Trollstigen

Circuit van Isle of Man, Engeland

Elke motorrijder heeft er ongetwijfeld filmpjes van gezien, de ongekend hoge snelheid waarbij de coreurs van de Isle of Man TT over het eiland scheuren. Het is dan ook zonder meer een ervaring om zelf met je eigen motor over dit circuit te rijden.

Circuit van Isle of Man

Samen, alleen of met een groep

De motorreizen van Motoerit zijn speciaal samengesteld met een verblijf in motorvriendelijke accommodaties. We houden er rekening mee dat je je motor makkelijk kan parkeren en de motorreizen zijn inclusief speciaal samengestelde GPS-routes. Ervaar zelf het motorrijden op onze prachtige bestemmingen. Laat je auto eens thuis en boek een motorreis!

Meer inspiratie over onze motorvakanties

Op zoek naar meer inspiratie en nieuwtjes over onze motorvakanties? Schrijf je dan in voor de Motoerit nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijzondere reizen en de laatste ontwikkelingen.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit