De Doldwaze Dolomieten

7- of 9-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotel - Italië

Reiscode ITMIDOLO
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 713
per persoon

  • Rij tussen de massieve rotspartijen van de Dolomieten
  • Bergpas na bergpas, eindeloos bochtenwerk om van te smullen
  • Verblijf in het gezellige Selva di Val Gardena

Genieten van prachtige uitzichten terwijl de bochten niet op lijken te houden? Dat is een motorvakantie naar de Dolomieten! Dit gebied staat bekend om zijn verzameling gevarieerde bergpassen met bijzondere uitzichten. Van brede doorgaande wegen over de bergen tot de kleinste, kronkelende wegen door de bossen. Een motorvakantie in de Dolomieten is elke dag een waar genot. Je verblijft in het centraal gelegen gezellige stadje Selva di Val Gardena, vlakbij het iconische Sella Massief. Het hotel beschikt over een zeer grote overdekte parkeergarage voor de motoren en er is genoeg plaats om eventueel auto's + aanhangers te parkeren. Je verblijf is op basis van halfpension. De 9-daagse variant is inclusief een extra overnachting op de heen en terugweg op basis van halfpension.

Reiscode ITMIDOLO
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 713
per persoon

Dag 1

Venlo - Selva di Val Gardena. Ca. 950 km, 6 overnachtingen.

Je verblijft in

Hotel Des Alpes

Op naar de Dolomieten! De afstand naar Selva di Val Gardena is eigenlijk te groot om in een keer te rijden. Het is dan ook mogelijk om een extra overnachting te boeken in het gezellige Duitse stadje Rothenburg ob der Tauer. Indien je de 9-daagse variant met extra overnachtingen boekt ontvang je 4 extra GPS-routes. Tijdens de 1e dag rijd je de eerste ca. 350 km over de Duitse autobahn, om vervolgens de toeristische route naar het hotel te nemen. De 2e dag rijd je gedeeltelijk over de Romantische Strasse naar Oostenrijk. Je rijdt nog een gedeelte door Oostenrijk en belandt na een heerlijke dag in de Dolomieten. Mocht je liever op eigen gelegenheid naar het hotel rijden of de motor op de aanhanger meenemen is dat uiteraard geen probleem. De auto + aanhanger kan je gratis parkeren in de grote ondergrondse parkeergarage van het hotel.

De Romantische Strasse

Dag 2

Rondrit Passo Lavazè & Passo del Manghen. Ca. 220 of 320 km.

Beide routes vandaag beginnen met het opwarmen van de banden over een mooi stuk doorgaande weg om vervolgens aan het eerste haarspeldbochtenfestijn te beginnen. Over een stuk van nog geen 20 kilometer neem je de eerste 25 haarspeldbochten van deze vakantie. Dat is lekker inkomen! Na al dit bochtenwerk is het tijd voor Passo di Lavazè. De korte route slaat na deze pas af om een 'shortcut' te nemen en zich later weer bij de lange route aan te sluiten. We raden echter iedereen aan om voor de lange route te kiezen vandaag. Deze pakt na de Passo di Lavazè namelijk direct de Passo di Manghen. De smalle bergpas door het dichtbegroeide bos is een genot om met de motor te berijden. Je neemt vervolgens 2 kleinere bergpassen om op de Passo Rolle uit te komen. Op deze pas heb je prachtig uitzicht op de Cimon della Pala berg. De lange en korte route sluiten hier weer bij elkaar aan om vervolgens de Passo di Valles te beklimmen, dat overigens ook een mooi uitzicht biedt op dezelfde Cimon della Pala berg, maar dan van de zijkant. De volgende pas op het programma is de Passo San Pellegrino. Je sluit de dag af met de Passo di Costalunga en de Passo Nigra.

Uitzicht op een van de passen

Dag 3

Rondrit Passo di Pennes. Ca. 260 km.

Je begint vandaag met de Passo di Sella. Een bergpas met een ongekend uitzicht over de Sella bergketen. Wel blijven opletten en niet getreurd, het is niet de laatste keer deze vakantie dat je over deze pas zal rijden. Omdat het hotel hier vlak naast ligt zit deze pas bijna elke dag wel in het begin of einde van de route, wat absoluut geen straf is! Je vervolgt de route over de Passo Pordoi waar je zijlings uitkijkt op het Sella massief en de hoge top van de Piz Boè berg om vervolgens over de Passo di Campolongo te rijden. Na al deze passen is het even pas op de plaats en wisselt de route af door een prachtig dal omringd door bergen, bomen en kronkelende wegen, waar het lijkt alsof deze op de toppen van de bomen zweeft. Passo di Pennes (ook wel bekend als Penserjoch) is de volgende en laatste pas op het menu van vandaag. Pennes is een lange gestrekte bergpas, waar je langere tijd op hoogte rijdt. Dit zorgt onderweg voor mooie vergezichten. Je rijdt over kleine binnendoorwegen terug naar het hotel.

Genieten van het bochtenwerk

Italië

Iedereen die voor het eerst naar Italië op motorvakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Waanzinnige passen, reuzachtige bergen en een adembenemende natuur. Maar vergeet ook niet de Italiaanse manier van leven! Vooral Noord-Italië is erg in trek bij motorrijders. Hier vind je de prachtige Dolomieten, deel van de Alpen, ook wel 'Het mooiste bouwwerk ter wereld' genoemd. Je vindt er alles om je motorvakantie te laten slagen: ongerepte natuur, gezellige dorpen vol bezienswaardigheden, een bijzondere cultuur en geweldige wegen om te rijden. Ontdek het nu zelf!

Italië

Dolomieten

De Dolomieten, deel van de Alpen, is van een ongekende schoonheid en al jaren een topbestemming voor een motorvakantie. En dat is niet zonder reden! De bochtige wegen in combinatie met de wonderschone natuur is een waar paradijs voor motorrijders. Typisch voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en hoge pieken. De Dolomieten zijn dan ook officieel UNESCO Werelderfgoed.

Passenparade

De Manghen, Fedaia, Pordoi, Würzjoch, Gardena, Sella, een kleine greep uit de vele passen die de Dolomieten rijk is. De bergpassen volgen zich snel na elkaar op met allemaal hun eigen charme, maar dezelfde eigenschappen: een ontelbare hoeveelheid bochten door een ongelofelijk mooie natuur. Een 'passenparade' waar elke motorrijder blij van zal worden, terwijl je na een dag genieten volledig tot rust kan komen in een zeer comfortabel en centraal gelegen hotel.

Dolomieten

Reisduur
Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 713

2

€ 713

3

€ 713

4

€ 713

5

€ 713

6

€ 713

7

€ 713

8

€ 713

9

€ 713

10

€ 713

11

€ 713

12

€ 713

13

€ 713

14

€ 713

15

€ 713

16

€ 713

17

€ 713

18

€ 713

19

€ 713

20

€ 713

21

€ 713

22

€ 713

23

€ 713

24

€ 713

25

€ 713

26

€ 713

27

€ 713

28

€ 713

29

€ 713

30

€ 713

De Doldwaze Dolomieten

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- 6 of 8 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen.

Boek je motorvakantie bij Motoerit