De beste routes voor een motorvakantie naar Engeland

Geplaatst door Kevin Schoemaker op dinsdag 16 mei 2023

Als het gaat om motorwegen, hebben Engeland én Schotland veel te bieden. Van de heerlijke plattelandsweggetjes tot de ruige klifkusten én de spiegelende meren. Rij je naar het noorden dan kan je nog de grens oversteken om de wegen van Schotland mee te pakken. Er is voor iedereen wat te beleven! Hieronder vind je 5 van de mooiste motorwegen!

A82: de Schotse Hooglanden

De A82 is een iconische weg die door de Schotse Hooglanden loopt. Het biedt een adembenemend uitzicht op de bergen, meren en valleien van het gebied. De weg begint bij Glasgow en loopt door Loch Lomond en Glencoe voordat hij eindigt bij Inverness. Het is een must voor elke motorrijder die op zoek is naar een epische rit door de natuur. Het is absoluut een van de beste ritten in het land!

Loch Lomond bij Rowardennan

A537: Peak District

De A537, ook bekend als de "Cat and Fiddle Road", is een prachtige weg die door het Peak District loopt. Het is een uitdagende rit met veel haarspeldbochten en een prachtig uitzicht op het landschap van het Peak District. De weg is beroemd om zijn mooie uitzichten over Manchester, het Peak District Nationaal Park én Cheshire Plain. Voor ervaren rijders is het zeker de moeite waard om hier een keer heen te gaan.

Winnats Pass in het Peak District

Abergwesyn Pass in Wales

De Abergwesyn Pass is een smalle, kronkelende weg die door de Cambrian Mountains in Wales loopt. Het biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de omliggende valleien. Je rijdt langs heidvelden van Abergwesyn, stromende beekjes en dennenbossen richting een reeks steile haarspeldbochten die de ‘Duivelstrap’ wordt genoemd. De weg is niet gebouwd voor snelheid, waardoor je extra lang kan genieten van het wilde landschap. Maak een stop bij de meest afgelegen kapel in Wales: Soar y Mynydd!

Tip! Voor een heerlijke vakantie door Wales, Ierland én Engeland ben je bij Motoerit aan het goede adres.

Cambrian Mountains in Midden-Wales vlak bij Snowdonia

A39: de noordkust van Cornwall

De A39, ook wel bekend als de "Atlantic Highway", is een prachtige weg die langs de noordkust van Cornwall loopt. Het biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de ruige kustlijn van Cornwall. Deze weg loopt van Bath door Dorset naar Noord-Devon, voordat hij overgaat in ‘the Atlantic Highway’ langs de kust naar Cornwall. Onderweg passeer je de stranden van Bude, Tintagel Castle (de geboorteplaats van koning Arthur) en verschillende andere charmante kuststadjes. Het is een fantastische rit voor motorrijders die van de kust en de zee houden.

Tip: trakteer jezelf tijdens je rit op scones met clotted cream én jam of de beroemde Cornish-pasteitjes!

Kynance Cove vlak bij The Lizard in de omgeving van Cornwall

A686: Northumberland

De A686 is een weg die door de Northumberlandse heuvels loopt. Het biedt een prachtig uitzicht op het landschap van Northumberland, inclusief het North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty. De A686 loopt van Penrith in Cumbria tot Haydon Bridge in Northumberland. De weg heeft veel bochten en uitdagende stukken, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Maar voor degenen die de uitdaging aangaan, is het een prachtige rit waar je kan genieten van het dramatische landschap!

Er zijn nog veel meer prachtige motorwegen in Engeland en Schotland maar deze vijf zijn zeker de moeite waard om te verkennen.

Muur van Hadrianus bij Northumberland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit