Waanzinnig Wales Hotels

8-daagse individuele motorreis met verblijf in hotels - Wales, Engeland

Reiscode GBMIWAAN
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 904
per persoon

  • Rij grote delen van de Cambrian Way
  • Van kust tot bergen en glooiende tot kleine wegen
  • Maak ritten door het rauwe en ruwe Snowdonia National Park

Dit is een reis voor mensen die opzoek zijn naar wat avontuur en niet vies zijn van een goede dag sturen. Je rijdt door schitterende verlaten vlaktes, over bergkammen, lang de kust en verblijft in zeer gezellige dopen bij hele leuke hotels. Over het algemeen zijn de routes glooiend en de wegen overzichtelijk met hier en daar een uitstap naar wat kleinere wegen. Je zal je op bepaalde momenten alleen op de wereld voelen, enkel omringd door de schapen. De eigen taal, de vriendelijke mensen en het feit dat het nog relatief onbekend is onder de motorrijders, dragen allemaal bij aan dit heerlijke land.

Reiscode GBMIWAAN
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 904
per persoon

Dag 1

Overtocht Hoek van Holland-Harwich met Stena Line. Overnachting aan boord.

Op weg naar Wales! Vanuit Hoek van Holland vaar je met Stena Line naar Harwich. Het is wel zo prettig om zeker te zijn dat je op de boot kan avondeten, dus we raden daarom aan om van te voren het ontbijt- en dinerbuffet bij te boeken. Scheelt ook in de kosten trouwens. Wifi is beschikbaar in de publieke ruimtes op dek 9 en er zijn 2 bars, een winkel en een bioscoop. Je verblijft in een 2-persoonsbuitenhut met stapelbedden.

Overtocht met Stena Line

Dag 2

Harwich-Abergavenny. Ca. 390 km (snelste weg). 2 overnachtingen.

Je verblijft in

The Angel Hotel

Na een goed ontbijt is het tijd om de tocht naar Wales te maken. We slaan deze dag de binnendoor wegen van Engeland over want de wegen zijn in deze omgeving voor de motorrijder niet heel interessant. Veel slecht wegdek en heggen, dus het is maar beter om linea recta richting het geweldige Angel Hotel te rijden. Mocht je toch nog wat binnendoor routes willen hebben, geef dat vooral aan tijdens het boeken. Het eigenzinnige hotel ligt midden in het dorp met z'n eigen parkeerplaats. De plek bij uitstek voor een heerlijke pint en een avondmaal van kwaliteit aan het eind van de dag.

Bar in The Angel Hotel

Dag 3

Rondrit Zuid-Wales. Ca. 250 km.

De eerste rondrit is aanstaande en het feest gaat nu echt van start. Laat je bagage lekker achter in het hotel voor deze schitterende rondrit door Zuid-Wales met hoogtepunten als Gower Peninsula en Bannau Brycheiniog (Brecon Beacons) National Park. Je kan hier over het algemeen lekker doorrijden over de fijne wegen en vandaag is een goede voorbereiding op al het moois wat nog komen gaat. 's avonds kom je weer in het heerlijke Angel hotel voor een pint, een maaltijd en een praatje pot.

Brecon Beacons

Engeland

Een motorvakantie in Engeland is als op reis gaan naar een oude bekende. We rijden door het pittoreske landschap van ‘Midsummer Murders’ met Barnaby en toeren door Oxford met Inspector Morse. Motorrijden door Engeland is rijden over plattelandswegen tussen hoge hagen en stenen muurtjes, maar ook voor het betere stuurwerk kan je in Engeland terecht. Wat dacht je van de beruchte ‘Hardknott Pass’ met een stijgingspercentage tot wel 33%! Om alle indrukken van de routes op je in te laten werken is er de pub voor een pint en een maaltijd tussen de Engelse families. De schitterende ‘stately homes’ en kastelen waar eeuwen geschiedenis voelbaar zijn. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden vormen een perfecte basis voor jouw volgende motorvakantie door Engeland.

Rijden in Engeland

Het rijden in Engeland gaat natuurlijk net even iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. We krijgen regelmatig de vraag of het moeilijk is om links te rijden en in de praktijk blijkt dat iedereen, vooral op een motor, het na de eerste dag al helemaal gewend is. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit! Daarnaast worden de afstanden in Engeland aangegeven als mijlen in plaats van kilometers. Om een indruk te geven, de maximale snelheden in Engeland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Het landschap van Engeland

Engeland kent een zeer divers landschap. Van het heuvelachtige Borderlands tot het ruige berglandschap van de Yorkshire Dales of het bosrijke Peak District, in Engeland is er voor ieder wat wils.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. Deze wegen hebben soms lage stenen muurtjes of hoge heggen langs de kant van de weg. Het is werkelijk een ervaring op zich om over deze single tracks te rijden. Komt er een tegenligger aan? De Engelsen zijn hier zo aan gewend dat dit nooit tot problemen lijdt, iedereen geeft elkaar meer dan genoeg de ruimte om veilig te kunnen passeren. Het kwaliteit van het wegendek is soms iets minder dan bij ons in Nederland. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat, op de kleinere binnendoor wegen kan dit soms wat minder zijn maar nooit dermate slecht dat er een onveilige situatie ontstaat.

Het klimaat

Engeland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Engeland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Net even anders, English Breakfast, een vreemde stekker en een andere valuta.

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full English Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Engelsen zijn er gek op, de meeste Nederlanders iets minder. De hotels in Engeland zijn zich hier van bewust en over het algemeen is er genoeg keuze tijdens het ontbijt in de hotels om uit te wijken naar andere opties.

In heel Engeland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven krijg je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond.

Daarnaast heeft Engeland een andere stekker dan wij in Europa. Engeland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je naar Engeland gaat. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Engeland zeggen: “Better safe than sorry!”

Engeland

Wales

Op je motorreis naar Wales. Wales heeft een merendeels ruig landschap en vaak pittige wegen. Je bent omringt door een andere cultuur en bent overal welkom tussen de Kelten. Wat ons betreft is dit een parel die nog door te weinig motorrijders is ontdekt en als je er bent geweest, weet je waarom!

Wales

Harwich - Hoek van Holland, Stena Line Motoerit

Zonder omweg naar Engeland met Stena Line! De ideale manier om naar Engeland te reizen is via de route Hoek van Holland – Harwich. Stena Line vaart deze route 2 keer per dag met 2 schepen; de Stena Hollandica en de Stena Britannica. Aan boord van beide schepen zijn veel faciliteiten die de overtocht nog aangenamer maken, zoals comfortabele hutten, een bioscoop, Stena Shopping, verschillende restaurants en bars. Wifi op dek 9 is gratis. Meer details

Stena Line, overtocht Hoek van Holland-Harwich

Bekijk een grotere afbeelding van Harwich - Hoek van Holland, Stena Line Motoerit

Hoek van Holland - Harwich, Stena Line Motoerit

Zonder omweg naar Engeland met Stena Line! De ideale manier om naar Engeland te reizen is via de route Hoek van Holland – Harwich. Stena Line vaart deze route 2 keer per dag met 2 schepen; de Stena Hollandica en de Stena Britannica. Aan boord van beide schepen zijn veel faciliteiten die de overtocht nog aangenamer maken, zoals comfortabele hutten, een bioscoop, Stena Shopping, verschillende restaurants en bars. Wifi op dek 9 is gratis. Meer details

Stena Line, overtocht Hoek van Holland-Harwich

Bekijk een grotere afbeelding van Hoek van Holland - Harwich, Stena Line Motoerit

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 926

2

€ 926

3

€ 904

4

€ 904

5

€ 904

6

€ 904

7

€ 904

8

€ 904

9

€ 904

10

€ 904

11

€ 904

12

€ 904

13

€ 904

14

€ 904

15

€ 904

16

€ 904

17

€ 904

18

€ 904

19

€ 904

20

€ 904

21

€ 904

22

€ 904

23

€ 904

24

€ 904

25

€ 904

26

€ 904

27

€ 904

28

€ 904

29

€ 904

30

€ 904

Waanzinnig Wales Hotels

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Retourovertocht Hoek van Holland - Harwich met Stena Line
- 2 overnachtingen aan boord in een buitenhut
- 5 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Boek je motorvakantie bij Motoerit