Bijzonder Schotland en de North Coast 500

14-daagse individuele motorreis met verblijf in hotels - Schotland

Reiscode GBMIASCO
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1773
per persoon

  • Bekijk heel Schotland en verblijf in top accommodaties
  • Alle hoogtepunten van Schotland in een vakantie
  • Rij de volledige North Coast 500, over Sky en Mull

In 14 dagen kom je langs, door, op of over alle hoogtepunten van Schotland. Je verblijft in top klasse hotels en zelfs een waar kasteel! We laten niets links liggen tijdens deze motorvakantie. De reis is zo ingedeeld dat je op de allermooiste plekken wat langer verblijft en hier rondritten maakt. Zo start je in het nationaal park Cairngorms om vervolgens te beginnen aan de beroemde North Coast 500 route. Deze route wordt ook wel het Schotse antwoord op 'Route 66' genoemd. Denk overigens maar niet dat deze weg daar mee te vergelijken is, gezien de bochten en kronkelende wegen langs de wilde zee en ruige heuvels zich snel na elkaar opvolgen. Na het rijden van de North Coast 500, kom je over de eilanden Isle of Skye en Isle of Mull. Je sluit de reis af in het nationaal park Loch Lomond om vervolgens richting huis te gaan.

Reiscode GBMIASCO
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1773
per persoon

Dag 1

Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS. Overnachting aan boord.

Met de comfortabele overtocht van de DFDS kom je de volgende ochtend uitgerust aan in Noord-Engeland en kan je motoravontuur na een korte rit in Schotland gaan beginnen.

Overtocht met DFDS

Dag 2

Newcastle - Pitlochry. Ca. 330 km. 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Atholl Palace Hotel

Na ontscheping rij je richting Schotland. Al snel ga je de grens over en als je geluk hebt word je verwelkomt door een doedelzakspeler. Onderweg kan je een stop maken bij goed bewaarde abdij van Jedburgh.

Doedelzakspeler

Dag 3

Rondrit Cairngorms. Ca. 300 km.

Het prachtige Cairngorms National Park is grotendeels wild en onbewoond. Je rijdt over bochtige wegen tussen de bergen en bossen door en wordt onderweg getrakteerd op bijzondere uitzichten. Je komt verder langs diverse snel stromende riviertjes met hier en daar een boerderij. Balmoral Castle, het zomerverblijf van het Britse Koningshuis is zeker het bezoeken waard als het niet in gebruik is door de koninklijke familie.

Dwars door de Cairngorms

Schotland

Tijdens een motorvakantie in Schotland kan het je zomaar ineens overvallen: een intens gevoel van bewondering. Voor de woeste bergen, de spiegelgladde meren en de vriendelijke mensen. Wanneer je tijdens je motorreis vanuit Engeland de grens over rijd is het landschap van Schotland nog vlak. Maar niet voor lang! Onze motorroutes leiden je al snel naar de heuvels van de Southen Uplands om door te rijden richting het betere bochtenwerk wat Schotland motorrijders te bieden heeft. Maar een rondreis door Schotland op de motor is niet alleen rijden door bijzondere landschappen, ook de ontelbare whiskey distilleerderijen en desolate gebieden zorgen voor een onvergetelijke motorvakantie.

Het landschap van Schotland

Tijdens het rijden van het zuiden naar het noorden beland je in de Noord-Schotse Highlands met de hoge toppen van de Grampian Mountains in het Cairngorms National Park. Voorbij de denkbeeldige lijn die van Inverness naar Fort William loopt, beginnen de noordwestelijke Highlands. Onze motorroutes door Schotland leiden je langs de grillige kust waar je al snel zult merken dat hier meer zeevogels en zeehonden dan mensen. Een van de hoogtepunten van Schotland is wel het Isle of Skye in het noordwesten. Hier rijd je door de ongerepte natuur, over machtige bergen en langs watervallen.

Verkeer en de wegen in Schotland

Zoals overal in Groot-Brittannië rijden ze ook in Schotland aan de linkerkant van de weg. Dit is de eerste paar kilometers even wennen, maar onze ervaring leert dat elke motorrijder dit zo onder de knie heeft. Het is dan ook zeker geen reden om de oversteek niet te maken. De afstanden in Schotland worden overigens als mijlen aangegeven. Als voorbeeld, dit zijn de maximale snelheden in Schotland:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom ca. 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw navigatiesysteem de maximale snelheid gewoon in kilometers aan, wel zo handig!

De wegen in Schotland kunnen van kwaliteit verschillen. Ze zijn overal druk bezig om het wegennet te moderniseren en dat ze al een heel eind zijn merk je goed tijdens je motorvakantie door Schotland. Ondanks dat het wegennet toe was aan een upgrade is de kwaliteit nooit dermate slecht dat het onveilig rijden is. Pas je rijstijl aan op de weg waar je op rijdt en er is niets aan de hand.

Het klimaat van Schotland

De temperatuur in Schotland is over het algemeen iets frisser dan in Engeland of Nederland.  In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om eind september weer af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 15 en de 18 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 20 graden. De veronderstelling dat het in Schotland altijd regent is absoluut onjuist. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Schotland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Betalen, ontbijten en je smartphone of camera opladen.

In Schotland betalen ze overal met de Britse Pond. Op het moment van schrijven koop je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond. Wat in Schotland ook net even anders is dan in Nederland is het ontbijt. De hotels serveren hier namelijk het Full English Breakfast. Dat betekend gebakken eieren, spek, worst, bonen en toast. Niet direct het favoriete ontbijt van de meeste Nederlanders en gelukkig houden de hotels hier over het algemeen zo veel mogelijk rekening mee en is er genoeg andere keuze. Is dit er op het eerste gezicht niet? Vraag de medewerkers van het hotel altijd even naar de mogelijkheden. De Schotten helpen je namelijk graag!

Waar je ook aan moet denken voordat je op motorreis door Schotland gaat is een wereldstekker of een verloopstekker. Schotland heeft namelijk 3 polige stekkers.

Schotland

Reisduur

14 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1944

2

€ 1950

3

€ 1956

4

€ 1986

5

€ 1980

6

€ 1829

7

€ 1829

8

€ 1773

9

€ 1779

10

€ 1785

11

€ 1803

12

€ 1797

13

€ 1829

14

€ 1829

15

€ 1773

16

€ 1779

17

€ 1785

18

€ 1803

19

€ 1797

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bijzonder Schotland en de North Coast 500

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Retourovertocht IJmuiden - Newcastle met DFDS
- Retourovertocht Isle of Mull
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut
- 11 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8
Aantal beoordelingen 8

Boek je motorvakantie bij Motoerit