Verrassend Lake District

6-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotel - Engeland

Reiscode GBMILAKE
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 489
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Hoge bergpassen en spiegelende meren
  • Rij de beroemde Hardknott Pass met een helling van 33%
  • Verlaten gebieden met schitterend uitzicht

Toer met je motor over fijne wegen in het prachtige Lake District National Park. De Kirkstone Pass, Wrynose Pass en Honister Pass staan garant voor het betere bochtenwerk. En wat te denken van de Hardknott Pass? Met een stijgingspercentage tot 33%! Voel de verlatenheid in dit gebied waar meer schapen dan mensen leven. De kans is groot dat je even moet stoppen voor een kudde schapen, en dat is een mooi moment op te genieten van je uitzicht op een van de vele meren.

Reiscode GBMILAKE
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 489
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS. Overnachting aan boord.

In IJmuiden ga je aan boord van de ferry van DFDS om een comfortabele overtocht naar Newcastle te maken. Er is genoeg te doen aan boord, zoals meerdere bioscoopzalen of een gezellige bar. De ervaring leert dan het handiger is om je maaltijden vooraf te boeken. Dan geniet je 's avonds van een uitgebreid dinerbuffet en begint de volgende ochtend aan je motorvakantie met een goed gevulde maag van het ontbijtbuffet.

Het rijden gaat beginnen

Dag 2

Newcastle - Newby Bridge. Ca. 200 km. 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Newby Bridge Hotel

Vanuit Newcastle rij je via het natuurgebied North Pennies richting Kendal. Je passeert onderweg meerdere Romeinse ruïnes en eeuwenoude kastelen. Zodra je het Lake District binnenrijdt, ben je al helemaal gewend aan het links rijden en is het tijd voor de eerste bergpas van deze vakantie, de Kirkstone Pass. Dit is meteen de hoogste pas van het Lake District, maar niet al te uitdagend. Een goede opwarmer.

De Kirkstone Pass

Dag 3

Smalle wegen en bijzondere meren. Ca. 210 km.

De route van vandaag neemt je mee over de kleine wegen door het Lake District National Park, waardoor je soms het gevoel hebt dat je door een volledig verlaten gebied aan het rijden bent. Vooral de weg langs het Thirlmere, met midden in het meer het piepkleine Hawes How Island, is prachtig rijden.

Mooie uitzichten op het water

Engeland

Een motorvakantie in Engeland is als op reis gaan naar een oude bekende. We rijden door het pittoreske landschap van ‘Midsummer Murders’ met Barnaby en toeren door Oxford met Inspector Morse. Motorrijden door Engeland is rijden over plattelandswegen tussen hoge hagen en stenen muurtjes, maar ook voor het betere stuurwerk kan je in Engeland terecht. Wat dacht je van de beruchte ‘Hardknott Pass’ met een stijgingspercentage tot wel 33%! Om alle indrukken van de routes op je in te laten werken is er de pub voor een pint en een maaltijd tussen de Engelse families. De schitterende ‘stately homes’ en kastelen waar eeuwen geschiedenis voelbaar zijn. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden vormen een perfecte basis voor jouw volgende motorvakantie door Engeland.

Rijden in Engeland

Het rijden in Engeland gaat natuurlijk net even iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. We krijgen regelmatig de vraag of het moeilijk is om links te rijden en in de praktijk blijkt dat iedereen, vooral op een motor, het na de eerste dag al helemaal gewend is. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit! Daarnaast worden de afstanden in Engeland aangegeven als mijlen in plaats van kilometers. Om een indruk te geven, de maximale snelheden in Engeland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Het landschap van Engeland

Engeland kent een zeer divers landschap. Van het heuvelachtige Borderlands tot het ruige berglandschap van de Yorkshire Dales of het bosrijke Peak District, in Engeland is er voor ieder wat wils.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. Deze wegen hebben soms lage stenen muurtjes of hoge heggen langs de kant van de weg. Het is werkelijk een ervaring op zich om over deze single tracks te rijden. Komt er een tegenligger aan? De Engelsen zijn hier zo aan gewend dat dit nooit tot problemen lijdt, iedereen geeft elkaar meer dan genoeg de ruimte om veilig te kunnen passeren. Het kwaliteit van het wegendek is soms iets minder dan bij ons in Nederland. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat, op de kleinere binnendoor wegen kan dit soms wat minder zijn maar nooit dermate slecht dat er een onveilige situatie ontstaat.

Het klimaat

Engeland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Engeland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Net even anders, English Breakfast, een vreemde stekker en een andere valuta.

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full English Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Engelsen zijn er gek op, de meeste Nederlanders iets minder. De hotels in Engeland zijn zich hier van bewust en over het algemeen is er genoeg keuze tijdens het ontbijt in de hotels om uit te wijken naar andere opties.

In heel Engeland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven krijg je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond.

Daarnaast heeft Engeland een andere stekker dan wij in Europa. Engeland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je naar Engeland gaat. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Engeland zeggen: “Better safe than sorry!”

Engeland

Newcastle - IJmuiden met DFDS, motorreizen

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van Newcastle - IJmuiden met DFDS, motorreizen

IJmuiden - Newcastle met DFDS, motorreizen

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van IJmuiden - Newcastle met DFDS, motorreizen

Reisduur

6 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Verzorging
Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 803

2

€ 633

3

€ 633

4

€ 659

5

€ 659

6

€ 489

7

€ 503

8

€ 503

9

€ 489

10

€ 489

11

€ 503

12

€ 503

13

€ 489

14

€ 503

15

€ 503

16

€ 489

17

€ 489

18

€ 503

19

€ 503

20

€ 489

21

€ 503

22

€ 503

23

€ 489

24

€ 489

25

€ 503

26

€ 503

27

€ 489

28

29

30

31

Verrassend Lake District

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Retourovertocht IJmuiden - Newcastle met DFDS
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut
- 3 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.1
Aantal beoordelingen 15

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je motorvakantie bij Motoerit