Adembenemende Cotswolds

6-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotel - Engeland

Reiscode GBMICOTS
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 641
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Waan jezelf in een filmdecor op de motor
  • Ansichtkaartdorpjes, kastelen en tuinen
  • Britse gastvriendelijkheid

De Cotswolds staan garant voor wegen door schilderachtige dorpjes. Tijdens deze reis voelt het als of je met je motor door een filmdecor rijdt. Het is een gebied vol historie met prachtige kastelen, Stonehenge en niet te vergeten de vele Romeinse invloeden die goed tot uitdrukking komen in de plaats Bath. Dit is een ideale tussendoorreis waarbij het culturele erfgoed, de frisheid van het voorjaar en de mooie herfstkleuren in het najaar goed tot zijn recht komen.

Reiscode GBMICOTS
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 641
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht Hoek van Holland-Harwich met Stena Line. Colchester. Ca. 45 km. 1 overnachting.

Je verblijft in

BW Marks Tey Hotel

Met de dagferry van Stena Line vertrek je om 14.15 uur vanuit Hoek van Holland. Om 19.45 uur kom je aan in Harwich en rij je rustig naar het hotel in Colchester. Aan boord is er alle gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Colchester

Dag 2

Colchester - Chipping Norton. Ca. 320 km. 3 overnachtingen.

Na een goede nachtrust rij je richting The Cotswolds, het échte idyllische Engeland. Je rijdt over landelijke wegen langs pittoreske dorpjes. Vergeet af en toe niet even te stoppen en genieten van de prachtige uitzichten.

The Cotswolds

Dag 3

Rondrit langs stone circles. Ca. 190 km.

Een prachtige motorroute naar o.a. the Caen Locks in Devizes. Een complex van 16 sluizen voor de 'Narrow Boats'. Erg indrukwekkend! Breng daarna een bezoek aan de schitterende Stone Circles van Avebury, ze zijn ouder dan Stonehenge en bestaan uit 98 stenen.

the Caen Locks

Engeland

Een motorvakantie in Engeland is als op reis gaan naar een oude bekende. We rijden door het pittoreske landschap van ‘Midsummer Murders’ met Barnaby en toeren door Oxford met Inspector Morse. Motorrijden door Engeland is rijden over plattelandswegen tussen hoge hagen en stenen muurtjes, maar ook voor het betere stuurwerk kan je in Engeland terecht. Wat dacht je van de beruchte ‘Hardknott Pass’ met een stijgingspercentage tot wel 33%! Om alle indrukken van de routes op je in te laten werken is er de pub voor een pint en een maaltijd tussen de Engelse families. De schitterende ‘stately homes’ en kastelen waar eeuwen geschiedenis voelbaar zijn. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden vormen een perfecte basis voor jouw volgende motorvakantie door Engeland.

Rijden in Engeland

Het rijden in Engeland gaat natuurlijk net even iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. We krijgen regelmatig de vraag of het moeilijk is om links te rijden en in de praktijk blijkt dat iedereen, vooral op een motor, het na de eerste dag al helemaal gewend is. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit! Daarnaast worden de afstanden in Engeland aangegeven als mijlen in plaats van kilometers. Om een indruk te geven, de maximale snelheden in Engeland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Het landschap van Engeland

Engeland kent een zeer divers landschap. Van het heuvelachtige Borderlands tot het ruige berglandschap van de Yorkshire Dales of het bosrijke Peak District, in Engeland is er voor ieder wat wils.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. Deze wegen hebben soms lage stenen muurtjes of hoge heggen langs de kant van de weg. Het is werkelijk een ervaring op zich om over deze single tracks te rijden. Komt er een tegenligger aan? De Engelsen zijn hier zo aan gewend dat dit nooit tot problemen lijdt, iedereen geeft elkaar meer dan genoeg de ruimte om veilig te kunnen passeren. Het kwaliteit van het wegendek is soms iets minder dan bij ons in Nederland. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat, op de kleinere binnendoor wegen kan dit soms wat minder zijn maar nooit dermate slecht dat er een onveilige situatie ontstaat.

Het klimaat

Engeland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Engeland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Net even anders, English Breakfast, een vreemde stekker en een andere valuta.

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full English Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Engelsen zijn er gek op, de meeste Nederlanders iets minder. De hotels in Engeland zijn zich hier van bewust en over het algemeen is er genoeg keuze tijdens het ontbijt in de hotels om uit te wijken naar andere opties.

In heel Engeland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven krijg je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond.

Daarnaast heeft Engeland een andere stekker dan wij in Europa. Engeland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je naar Engeland gaat. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Engeland zeggen: “Better safe than sorry!”

Engeland

Reisduur

6 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 650

2

€ 711

3

€ 715

4

€ 705

5

€ 644

6

€ 641

7

€ 641

8

€ 650

9

€ 711

10

€ 715

11

€ 705

12

€ 644

13

€ 641

14

€ 641

15

€ 650

16

€ 711

17

€ 715

18

€ 705

19

€ 644

20

€ 641

21

€ 641

22

€ 650

23

€ 711

24

€ 715

25

€ 705

26

€ 644

27

€ 641

28

€ 641

29

30

31

Adembenemende Cotswolds

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Retourovertocht Hoek van Holland - Harwich met Stena Line
- 1 overnachting aan boord in een buitenhut tijdens de overtocht Harwich - Hoek van Holland
- 4 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
7.6
Aantal beoordelingen 8

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je motorvakantie bij Motoerit