Het echte Engeland

9-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels - Engeland

Reiscode GBMIECHT
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1126
per persoon

  • Complete reis door Zuid-Engeland inclusief Isle of Wight
  • Natuurparken als Kent Downs, South Downs, Dartmore en Exmoor
  • Laag reistempo door schilderachtige vissersdorpjes

Een mooie rondreis langs de meest geliefde plekken van Zuid-Engeland. Na de de eerste natuurparken bezoek je het idyllische eiland Wight waar een rustige rondrit voor je is uitgezet. Vervolgens koers je naar Devon waar steile kliffen en pittoreske vissersdorpjes elkaar afwisselen. Er zijn zo veel historische bezienswaardigheden, natuurgebieden en leuke dorpen, je raakt niet uitgekeken! Het reistempo ligt relatief laag en dit is echt een rondreis voor de motorrijder die wil proeven van het vriendelijke en rustige Engeland. Bij deze vakantie gaat het minder om het rijden en meer om de bestemmingen. Houd er rekening mee dat het wegdek af en toe twijfelachtig kan zijn.

Hier overnacht je

Je verblijft in goede middenklasse hotels.

Reiscode GBMIECHT
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1126
per persoon

Dag 1

Overtocht Duinkerke-Dover met DFDS. Ca. 35 km. 1 overnachting.

Je verblijft in

Flackley Ash Hotel

Na aankomst in Dover rijd je in een uurtje naar het comfortabele hotel in Peasmarsh. Rondom liggen de heuvels van de Weald, waar je de kastelen en landhuizen van de Britse adel en de beroemdste tuinen van Engeland zich bevinden. Neem zeker even een kijkje in Rye wat een typisch brits dorp is. Vandaag rustig inkomen en wennen aan het linksrijden.

Optionele excursies

Leeds Castle

Rye

Dag 2

Peasmarsh-Shanklin en overtocht Portsmouth-Fishbourne met WightLink. Ca. 200 km. 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Bourne Hall

Via de Sussex Downs rij je naar Portsmouth, waar je inscheept op de ferry naar Fishbourne op het eiland Wight (duur overtocht ca. 40 minuten). Het is dan nog maar een paar kilometer naar het pittoreske dorpje Shanklin met z'n mooie rietgedekte cottages.

Shanklin

Dag 3

Rondrit Isle of Wight. Ca. 100 km.

Vandaag kan je een keuze maken om een leuke rondrit te maken over het eiland. Fijn langs de kust door rustige vissersdorpen en leuke lunchlocaties. Of laat de motor staan en maak een klifwandeling bij The Needles, bezichtig de exotische Ventnor Botanic Garden en Osborne House, het vakantiehuis van Koningin Victoria.

The Needles

Engeland

Een motorvakantie in Engeland is als op reis gaan naar een oude bekende. We rijden door het pittoreske landschap van ‘Midsummer Murders’ met Barnaby en toeren door Oxford met Inspector Morse. Motorrijden door Engeland is rijden over plattelandswegen tussen hoge hagen en stenen muurtjes, maar ook voor het betere stuurwerk kan je in Engeland terecht. Wat dacht je van de beruchte ‘Hardknott Pass’ met een stijgingspercentage tot wel 33%! Om alle indrukken van de routes op je in te laten werken is er de pub voor een pint en een maaltijd tussen de Engelse families. De schitterende ‘stately homes’ en kastelen waar eeuwen geschiedenis voelbaar zijn. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden vormen een perfecte basis voor jouw volgende motorvakantie door Engeland.

Rijden in Engeland

Het rijden in Engeland gaat natuurlijk net even iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. We krijgen regelmatig de vraag of het moeilijk is om links te rijden en in de praktijk blijkt dat iedereen, vooral op een motor, het na de eerste dag al helemaal gewend is. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit! Daarnaast worden de afstanden in Engeland aangegeven als mijlen in plaats van kilometers. Om een indruk te geven, de maximale snelheden in Engeland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Het landschap van Engeland

Engeland kent een zeer divers landschap. Van het heuvelachtige Borderlands tot het ruige berglandschap van de Yorkshire Dales of het bosrijke Peak District, in Engeland is er voor ieder wat wils.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. Deze wegen hebben soms lage stenen muurtjes of hoge heggen langs de kant van de weg. Het is werkelijk een ervaring op zich om over deze single tracks te rijden. Komt er een tegenligger aan? De Engelsen zijn hier zo aan gewend dat dit nooit tot problemen lijdt, iedereen geeft elkaar meer dan genoeg de ruimte om veilig te kunnen passeren. Het kwaliteit van het wegendek is soms iets minder dan bij ons in Nederland. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat, op de kleinere binnendoor wegen kan dit soms wat minder zijn maar nooit dermate slecht dat er een onveilige situatie ontstaat.

Het klimaat

Engeland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Engeland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Net even anders, English Breakfast, een vreemde stekker en een andere valuta.

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full English Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Engelsen zijn er gek op, de meeste Nederlanders iets minder. De hotels in Engeland zijn zich hier van bewust en over het algemeen is er genoeg keuze tijdens het ontbijt in de hotels om uit te wijken naar andere opties.

In heel Engeland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven krijg je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond.

Daarnaast heeft Engeland een andere stekker dan wij in Europa. Engeland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je naar Engeland gaat. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Engeland zeggen: “Better safe than sorry!”

Engeland

Harwich - Hoek van Holland, Stena Line Motoerit

Zonder omweg naar Engeland met Stena Line! De ideale manier om naar Engeland te reizen is via de route Hoek van Holland – Harwich. Stena Line vaart deze route 2 keer per dag met 2 schepen; de Stena Hollandica en de Stena Britannica. Aan boord van beide schepen zijn veel faciliteiten die de overtocht nog aangenamer maken, zoals comfortabele hutten, een bioscoop, Stena Shopping, verschillende restaurants en bars. Wifi op dek 9 is gratis. Meer details

Stena Line, overtocht Hoek van Holland-Harwich

Bekijk een grotere afbeelding van Harwich - Hoek van Holland, Stena Line Motoerit

Reisduur

9 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1141

2

€ 1141

3

€ 1126

4

€ 1126

5

€ 1126

6

€ 1126

7

€ 1126

8

€ 1141

9

€ 1141

10

€ 1126

11

€ 1126

12

€ 1126

13

€ 1126

14

€ 1126

15

€ 1141

16

€ 1141

17

€ 1126

18

€ 1126

19

€ 1126

20

€ 1126

21

€ 1126

22

€ 1141

23

€ 1141

24

€ 1126

25

€ 1126

26

€ 1126

27

€ 1129

28

€ 1129

29

€ 1175

30

€ 1175

Het echte Engeland

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Overtocht Duinkerke - Dover met DFDS
- Overtocht Portsmouth - Fishbourne en Yarmouth - Lymington met Wightlink
- Overtocht Harwich - Hoek van Holland met Stena Line
- 1 overnachting aan boord in een buitenhut
- 7 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie
- Cream Tea Bedford Hotel

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Overtocht

- Afmetingen auto Stena Line: max. 2 m hoog en 6 m lang (inbegrepen)
- Afmetingen auto DFDS: max. 1,85 m hoog en 5 m lang (inbegrepen)

Optionele excursies

Exmoor Jeep Safari

Ervaar het echte Exmoor door van de gebaande paden af te gaan. Stap in een 4x4 Land Rover en leer onder begeleiding van een ervaren gids op avontuurlijke wijze het onontdekte Exmoor kennen. De trip voert over smalle steile weggetjes, door riviervalleien en over de hooggelegen heidevelden vanwaar je prachtige panoramische vergezichten hebt. Ga opzoek naar een roedel herten, buizerds in de lucht en een vos op patrouille. ...

Leeds Castle

Je vergeet nooit meer het moment dat je voor het eerst het adembenemende Leeds Castle ziet, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit de slotgracht. Leeds Castle noemen ze niets voor niets "het aantrekkelijkste kasteel ter wereld". Ontdek het kasteel van Lady Baillie met zijn rijke historie en zijn vele geheime kamers. Dwaal door het doolhof en terug naar de bewoonde wereld door de grot met zijn ...

Boek je motorvakantie bij Motoerit