Sneeuwscootersafari

Een wintervakantie voor de motorrijder: alle informatie die je nodig hebt

Geplaatst door Kevin Schoemaker op woensdag 24 januari 2024

Ben je gek op snelheid, natuur en avontuur? Dan is onze meerdaagse sneeuwscootersafari echt iets voor jou. Speciaal ontworpen voor een motorrijder, maar dan in de sneeuw.

Je maakt tijdens deze 5-daagse vakantie prachtige tochten door een van Europa’s laatste echte wildernissen, namelijk Fins Lapland. Je hebt je eigen sneeuwscooter tot je beschikking waarop je in totaal meer dan 350 kilometer aflegt! Vanzelfsprekend mogen de bezoeken aan de rendier- en huskyfarms niet ontbreken, maar ook gaan we ijsvissen en over het ijs scheuren in een kart.

Nu vraag je je misschien af: waarom zou een motorrijder de overstap maken naar een sneeuwscooter? Wat zijn de subtiele verschillen, welke handige tips zijn er en waarom is dit avontuur zo perfect voor jou als motorliefhebber? Wij vertellen het je in deze blog.

1. Waarom is een sneeuwscooterreis interessant voor een motorrijder?

Voor motorrijders is een sneeuwscooterreis een unieke kans om hun passie voor snelheid en avontuur naar een compleet nieuw niveau te tillen. De krachtige sneeuwscooter biedt een vergelijkbare adrenalinekick als een motor, maar dan op een compleet ander terrein: een winterlandschap bedekt met een dik pak sneeuw. Het gevoel van vrijheid dat motorrijders kennen, wordt hier gecombineerd met de uitdaging van het rijden door ongerepte wildernis. Bovendien geeft het solo-rijden op een sneeuwscooter de rijder volledige controle en een persoonlijke connectie met het landschap.

Sneeuwscootersafari

2. Wat is het verschil tussen sneeuwscooter rijden en motorrijden?

Hoewel sneeuwscooter rijden en motorrijden enkele overeenkomsten hebben, zijn er ook veel verschillen. Sneeuwscooters zijn ontworpen voor gebruik op sneeuw en ijs, met brede, geprofileerde rupsbanden in plaats van wielen. De ervaring van het rijden door een winterwonderland, met het knisperen van de sneeuw onder de sledes, is uniek voor sneeuwscooter rijden. De koude omgeving, de noodzaak van thermokleding en de uitdaging van het navigeren door besneeuwde wildernis voegen een extra dimensie toe aan het avontuur in vergelijking met het gebruikelijke motorrijden.

Sneeuwscootersafari

3. Tips voor sneeuwscooter rijden

1. Kleed je goed aan: Thermokleding en beschermende kleding zijn absoluut onmisbaar. De kou in Fins Lapland kan intens zijn, en het is van cruciaal belang om jezelf adequaat te beschermen tegen de gure elementen. Gelukkig ontvang je de juiste uitrusting, inclusief een goed passende helm, warme handschoenen, dikke winterkleding en stevige snowboots.

2. Stuurmanskunst: Zorg ervoor dat je in de juiste richting stuurt en voortdurend om je heen kijkt tijdens het rijden. Aangezien je in een colonne rijdt, is het essentieel om voldoende afstand te bewaren tot je voorganger. Dit komt niet alleen de veiligheid ten goede, maar stelt je ook in staat optimaal van de betoverende omgeving te genieten. Let goed op bij remmen en gasgeven, en vergeet niet de scooter uit te zetten wanneer je afstapt om ongelukken te voorkomen.

3. Snelheid: Een sneeuwscooter bereikt gemiddeld zo'n zestig kilometer per uur, maar op uitgestrekte sneeuwvlakten kun je vaak wat sneller rijden. De gids van de groep bepaalt de snelheid, dus het is belangrijk om deze aanwijzingen te volgen. Bereid je voor op een onvergetelijke adrenalinekick tijdens het rijden; het wordt gegarandeerd een geweldige ervaring.

4. Rugtas met benodigdheden: Draag een rugtas met alle noodzakelijke spullen, zoals extra kleding, toiletartikelen en snacks. Het is altijd handig om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties.

5. Oog voor de natuur: Houd je ogen wijd open voor de adembenemende natuur om je heen. Lapland biedt schitterende landschappen en de kans om wilde dieren zoals rendieren te spotten. Neem de tijd om te genieten van de overweldigende schoonheid die dit winterse wonderland te bieden heeft.

Sneeuwscootersafari

Ontdek deze bestemming

Motor Groepsreis

Wintervakantie voor de motorrijder

5-daagse groepsreis met verblijf diverse accommodaties

Finland

Ultiem winter avontuur

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit