NIEUWE BLOGSERIE: Kevin tipt - Een Motorgroepsreis naar Schotland

Geplaatst door Kevin Schoemaker op maandag 15 april 2024

Wat leuk dat je dit blog hebt gevonden! We zijn enorm enthousiast om het nieuwe segment “Kevin tipt” te introduceren. Veel leesplezier!

In deze nieuwe blogserie springen we achterop de motor bij Motoerit reisspecialist Kevin, een échte motorfanaat in hart en nieren. Kevin gaat tijdens de Motoerit groepsreizen regelmatig mee als groepsleider en is als geen ander bekend met alle aspecten rondom motoren en motorvakantiebestemmingen. In deze serie neemt hij je mee op reis langs de meest onmisbare motorreizen en -bestemmingen, die je absoluut een keer bezocht moet hebben! In dit blogartikel richten we onze blik op de groepsreis naar het betoverende landschap van Schotland.

Maak kennis met Motoerit reispecialist Kevin!

Hoi, mijn naam is Kevin en ik ben inmiddels 2 jaar werkzaam bij Motoerit. In deze blogserie “Kevin tipt” neem ik je graag mee in mijn motorreiservaringen en deel ik met liefde alle leuke weetjes en handige tips & tricks over elke bestemming. Deze keer neem ik je mee naar Schotland!

Motorreisspecialist Kevin

Mijn ervaring

Als ervaren reisgids kan ik je vertellen dat het verkennen van het Schotse landschap op de motor een ervaring is die je diep in je ziel raakt. Met elke bocht van de weg ontvouwt zich een nieuw adembenemend uitzicht, of het nu de majestueuze bergen van Cairngorms zijn of de rustige schoonheid van Loch Lomond & The Trossachs.

Het is meer dan alleen een reis; het is een ontdekkingsreis waarbij je wordt ondergedompeld in de natuurlijke pracht van Schotland. Van de uitgestrekte meren tot de groene valleien, elk moment op de weg is gevuld met verwondering en opwinding.

En wanneer de dag ten einde loopt, bieden de fijne hotels niet alleen een welkome rustplaats, maar ook een kans om verhalen te delen en herinneringen op te halen aan de dagelijkse avonturen. 

Een motorreis door Schotland is niet zomaar een reis; het is een reis die je verandert, die je inspireert en die je altijd bij zal blijven als een van de meest opmerkelijke avonturen van je leven.

Geniet van de Schotse landschappen

Highlights van de reis

1. De Northcoast 500 
Natuurlijk staat de legendarische North Coast 500 route op ons programma, het Schotse equivalent van de iconische Route 66 in de VS. Deze route neemt je mee op een onvergetelijke reis langs indrukwekkende kustlijnen, door verlaten gebergtes en kronkelende single tracks door de bossen. Verwacht verder historische kastelen, verborgen stranden en bruisende lokale pubs langs de weg.

2. Schotse Highlands
De Schotse hooglanden zijn letterlijk één van de hoogtepunten van de reis. Het gebied bestaat uitgestrekte en verlaten berglandschappen, langgerekte meren en witte zandstranden. De hoogtes kunnen indrukwekkend zijn, waardoor je je letterlijk op een hoogtepunt van de reis bevindt. Of je nu geniet van de uitdaging van kronkelende bergwegen of ontspant langs een rustig meer, de Schotse Hooglanden bieden een onvergetelijke rijervaring voor elke motorliefhebber.

3. Cairngorms National Park
Het Cairngorms National Park, oftewel het grootste nationale park van Groot-Brittannië, biedt een scala aan mogelijkheden voor motorrijders die op zoek zijn naar avontuur en natuurlijke schoonheid. Tijdens een rit door dit park kom je langs Menzies Castle, een prachtig voorbeeld van historische architectuur. De route voert je verder over schilderachtige wegen, door glooiende landschappen en langs de majestueuze piek van Ben Macdui. Het ruige landschap belooft een opwindende ervaring voor motorliefhebbers van alle niveaus.

De bekende motorroute: North Coast 500

Reizen in een groep: Wat kan ik verwachten?

Bij onze motorgroepsreizen geniet je van totale vrijheid. We rijden niet altijd met de hele groep, dus je bepaalt zelf hoe, wanneer en met wie je rijdt.  Tijdens elke reis vormen zich vanzelf groepjes motorrijders met vergelijkbare rijstijlen. Het enige wat we vragen, is dat je plezier hebt en op tijd terug bent in het hotel voor het diner. Zo kun je je eigen avonturen beleven, je eigen tempo bepalen en zelfs van onze routes afwijken als je dat wilt.

Als je op zoek bent naar gezelschap, vrijheid en gemak, dan is een motorgroepsreis de perfecte keuze. Je maakt deel uit van een community van gelijkgestemde motorliefhebbers terwijl je toch je eigen pad volgt en je eigen avonturen beleeft.

En maak je geen zorgen: 's avonds geen bingo, maar tijd voor ontspanning met een biertje of een goed glas wijn en lekker eten!

Leuke tip: één van de grootste voordelen van een motorgroepsreis is dat je nooit alleen komt te staan als je motorpech hebt. De begeleider en mededeelnemers staan klaar om te helpen, als een soort lichte vorm van pechhulp. Een geruststellend gevoel!

Groepsreis naar Schotland

Wanneer vertrekt de reis?

Ben jij al helemaal enthousiast geworden over de bijzondere Schotse motorroutes met prachige uitzichten en kan jij niet wachten om de adembenemende landschappen van dit land te verkennen? De eerstvolgende groepsreis “North Coast 500 en Highlands van Schotland” vertrekt op 12 mei. Het is belangrijk om te weten dat deze motorgroepreis  in tegenstelling tot andere groepsreizen gegarandeerd vertrek heeft. Dus op het moment van boeken van deze reis, kan je ervan uitgaan dat de reis daadwerkelijk zal plaatsvinden!

Reserveer jouw plek voor de Motorgroepsreis naar Schotland en Boek nu!

Wil je nog meer te weten komen over een motorvakantie in Schotland? Lees het verder in dit Blog.

Opzoek naar een groepsreis naar een andere bestemming. Bekijk al onze Motor groepsreizen.

Ontdek deze bestemming

8.0
Motor Groepsreis

North Coast 500 en Highlands van Schotland

9-daagse groepsreis met verblijf in hotels

Schotland

Rij de beroemde North Coast 500

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit