Van Denemarken naar de Noorse fjorden

Fjord Line vaart vanuit het Deense Hirtshals, via Stavanger, naar de Noorse stad Bergen, een overtocht van ca. 18 uur. Bij het wakker worden de volgende ochtend, vaar je al door het hartje van het fjordengebied en geniet je van het uitzicht. Aan boord van het schip geniet je van moderne faciliteiten:

- Restaurants
- Cafés en bars
- Winkels
- Entertainment.

Let op: we hebben je paspoortnummers nodig bij het boeken van deze overtocht. Geef deze aan bij 'Wensen en aanpassingen' in het boekingsformulier. 

VertrekdagVertrek HirtshalsAankomst StavangerAankomst Bergen
Dagelijks20.00 uur06.30 uur*12.30 uur*
VertrekdagVertrek BergenVertrek StavangerAankomst Hirtshals
Dagelijks13.30 uur20.00 uur07.30 uur*/**
Aankomst de volgende dag. Alle tijden zijn lokale tijden en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Aankomst om 08.00 in de periode 01/09 t/m 31/05.
Geen vertrek op 24/12, 25/12, 29/12 t/m 01/01. In de periode 07/01 t/m 28/01 zijn er om de dag afvaarten.
Uiterlijk 1 uur voor vertrek. Inchecken kan vanaf 2 uur van te voren. Voor actuele informatie over vertrek- en aankomsttijden bel het nummer van de betreffende haven, zoals vermeld in de reisbescheiden.
prijzen per persoon per enkele reis
01/04-23/06 en 08/08-10/11VolwasseneKind 4 t/m 15 jaar
Ontbijtbuffet157
Lunchbuffet2312
Dinerbuffet2914
24/06-07/08VolwasseneKind 4 t/m 15 jaar
Ontbijtbuffet168
Lunchbuffet2513
Dinerbuffet3417

Motor / Motor met zijspan

Hoe worden motoren aan boord van een ferry vastgezet?
Het personeel van het schip geeft aan waar jij je motor kan neerzetten. Zet je motor op de zijstandaard en in de eerste versnelling. Maak vervolgens minimaal 2 spanbanden aan het dek vast en bevestig deze aan het frame van je motor of een ander stevig punt (bijvoorbeeld je kofferrek of valbeugels). Bevestig de spanbanden nóóit aan plastic kappen of ander materiaal wat makkelijk zou kunnen afbreken.

Bevestig één spanband aan de linkerkant en één aan de rechterkant en houd daarbij rekening dat één spanband schuin naar voren loopt en de spanband aan de andere kant schuin naar achteren. Trek vervolgens de spanbanden strak, maar niet té strak. Je kan controleren of je motor goed staat door zowel links als rechts even goed tegen de motor aan te duwen of hem heen en weer proberen te schudden. Daarna controleer je of hij niet voor- of achteruit kan.

Zet je motor nooit vast met één spanband over je zadel. Ondanks dat veel motorrijders en ferrymaatschappijen deze methode gebruiken, kan het voorkomen dat de spanband in je zadel gaat snijden als de motor beweegt. Of dat de elektronica onder het zadel beschadigd raakt tijdens de overtocht.

Zorg er ook altijd voor dat je alarmen volledig uitgeschakeld zijn. Het zou zonde zijn om je motorvakantie te beginnen of eindigen met een lege accu.

Moet ik zelf spanbanden meenemen?
Hoewel er tijdens de overtochten altijd spanbanden aanwezig zijn, raden wij aan om altijd zelf 2 spanbanden mee te nemen. Zo ben je verzekerd dat jij jouw motor altijd goed vast kunt zetten. Afhankelijk van de positie op het motordek die je door het personeel toegewezen krijgt, kan het soms namelijk handig zijn om een extra spanband te gebruiken.

Boek je motorvakantie bij Motoerit