Ontdek Schotland

14-daagse motor groepsreis met verblijf in hotels - Schotland

Reiscode GBMGASCO
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2359
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Geweldig rijden langs de ruige westkust van Schotland
  • Overnachten in bijzondere hotels
  • Trotseer de beroemde Applecross Pass

Voor je uit strekt zich een lege weg, kronkelend tussen de wilde zee aan de ene kant en ruige heuvels aan de andere kant. Af en toe schiet je langs een ruïne van een kasteel of rij je door een dorpje van een paar huizen. Hier draait het vooral om jou en je motor! Dat maakt de North Coast 500 een spectaculaire route. Maar laten we ook de rest van Schotland niet vergeten, de reis heet niet voor niets Ontdek Schotland. Hierin mag Isle of Skye, de beroemde Applecross Pass, maar ook het mooie Loch Lomond niet ontbreken. Je slaapt in sfeervolle hotels waar je aan het einde van de dag natuurlijk de Schotse whisky kan proeven!

Reiscode GBMGASCO
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 2359
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS.

Met de comfortabele overtocht van de DFDS kom je de volgende ochtend uitgerust aan in Noord-Engeland en kan je motoravontuur na een korte rit in Schotland gaan beginnen.

Overtocht met DFDS

Dag 2

Newcastle - Dalkeith. Ca. 170 km.

Je verblijft in

Melville Castle Hotel

Na ontscheping ga je rijden richting Schotland. Al snel ga je de grens over en als je geluk hebt word je verwelkomt door een doedelzakspeler. Onderweg kan je een stop maken bij goed bewaarde abdij van Jedburgh.

Doedelzakspeler

Dag 3

Dalkeith - Inverurie. Ca. 230 km.

Je verblijft in

Thainstone House

Vandaag rij je langs Edinburgh en ga je over de iconische Firth of Forth Bridge richting Aberdeen. Je rijdt door agrarisch landschap, maar ook zal de Noordzee vanaf de motor te zien zijn. Maak aan de kust ook een stop bij Dunnottar Castle, het kasteel is bijna volledig omringt door zee.

Dunnottar Castle

Schotland

Tijdens een motorvakantie in Schotland kan het je zomaar ineens overvallen: een intens gevoel van bewondering. Voor de woeste bergen, de spiegelgladde meren en de vriendelijke mensen. Wanneer je tijdens je motorreis vanuit Engeland de grens over rijd is het landschap van Schotland nog vlak. Maar niet voor lang! Onze motorroutes leiden je al snel naar de heuvels van de Southen Uplands om door te rijden richting het betere bochtenwerk wat Schotland motorrijders te bieden heeft. Maar een rondreis door Schotland op de motor is niet alleen rijden door bijzondere landschappen, ook de ontelbare whiskey distilleerderijen en desolate gebieden zorgen voor een onvergetelijke motorvakantie.

Het landschap van Schotland

Tijdens het rijden van het zuiden naar het noorden beland je in de Noord-Schotse Highlands met de hoge toppen van de Grampian Mountains in het Cairngorms National Park. Voorbij de denkbeeldige lijn die van Inverness naar Fort William loopt, beginnen de noordwestelijke Highlands. Onze motorroutes door Schotland leiden je langs de grillige kust waar je al snel zult merken dat hier meer zeevogels en zeehonden dan mensen. Een van de hoogtepunten van Schotland is wel het Isle of Skye in het noordwesten. Hier rijd je door de ongerepte natuur, over machtige bergen en langs watervallen.

Verkeer en de wegen in Schotland

Zoals overal in Groot-Brittannië rijden ze ook in Schotland aan de linkerkant van de weg. Dit is de eerste paar kilometers even wennen, maar onze ervaring leert dat elke motorrijder dit zo onder de knie heeft. Het is dan ook zeker geen reden om de oversteek niet te maken. De afstanden in Schotland worden overigens als mijlen aangegeven. Als voorbeeld, dit zijn de maximale snelheden in Schotland:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom ca. 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw navigatiesysteem de maximale snelheid gewoon in kilometers aan, wel zo handig!

De wegen in Schotland kunnen van kwaliteit verschillen. Ze zijn overal druk bezig om het wegennet te moderniseren en dat ze al een heel eind zijn merk je goed tijdens je motorvakantie door Schotland. Ondanks dat het wegennet toe was aan een upgrade is de kwaliteit nooit dermate slecht dat het onveilig rijden is. Pas je rijstijl aan op de weg waar je op rijdt en er is niets aan de hand.

Het klimaat van Schotland

De temperatuur in Schotland is over het algemeen iets frisser dan in Engeland of Nederland.  In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om eind september weer af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 15 en de 18 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 20 graden. De veronderstelling dat het in Schotland altijd regent is absoluut onjuist. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Schotland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Betalen, ontbijten en je smartphone of camera opladen.

In Schotland betalen ze overal met de Britse Pond. Op het moment van schrijven koop je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond. Wat in Schotland ook net even anders is dan in Nederland is het ontbijt. De hotels serveren hier namelijk het Full English Breakfast. Dat betekend gebakken eieren, spek, worst, bonen en toast. Niet direct het favoriete ontbijt van de meeste Nederlanders en gelukkig houden de hotels hier over het algemeen zo veel mogelijk rekening mee en is er genoeg andere keuze. Is dit er op het eerste gezicht niet? Vraag de medewerkers van het hotel altijd even naar de mogelijkheden. De Schotten helpen je namelijk graag!

Waar je ook aan moet denken voordat je op motorreis door Schotland gaat is een wereldstekker of een verloopstekker. Schotland heeft namelijk 3 polige stekkers.

Schotland

Newcastle - IJmuiden met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van Newcastle - IJmuiden met DFDS

IJmuiden - Newcastle met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van IJmuiden - Newcastle met DFDS

Reisduur

14 dagen

Vervoer

Eigen motor en ferry

Aantal duopassagiers
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

€ 2359

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Ontdek Schotland

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Retourovertocht IJmuiden - Newcastle met DFDS
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut incl. maaltijden
- 11 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- Let op! Tijdens de nachten in Broadford (2 nachten) en Largs (1 nacht) is er geen halfpension. Er is wel een restaurant aanwezig met een À la carte menu.
- Nederlandse reisbegeleiding van Motoerit
- Bij meer dan 14 deelnemers, minimaal 2 reisbegeleiders
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Overige informatie

-CO2 compensatie van de volledige reis inbegrepen

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je motorvakantie bij Motoerit