Ontdek de mooiste routes van Schotland

9-daagse groepsreis met verblijf in hotels - Schotland

Reiscode GBMGSCOT
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels

  • Rijd zelf over gedeeltes van de beroemde North Coast 500
  • Single tracks, verlaten gebergtes en smalle kustwegen
  • Kastelen, Isle of Skye en whisky

* Deze reis is al geweest! Rij tijdens deze groepsreis zelf gedeeltes van de beroemde North Coast 500 route, het Schotse antwoord op de Amerikaanse route 66. We maken bijzondere ritten over smalle kustwegen, verlaten gebergtes en single tracks dwars door de bossen. Nadat we dwars door het Cairngorms National Park zijn gereden, overnachten we o.a. op het fenomenale Isle of Skye, wat absoluut een must is voor iedere motorrijder! We sluiten deze reis af met bochtige wegen door de bossen en langs de meren van Loch Lomond.

Reiscode GBMGSCOT
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels

Dag 1

Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS.

Aan boord van DFDS Seaways kan heerlijk worden gegeten. 's Avonds is er voldoende entertainment aan boord voordat je je hut opzoekt voor een goede nachtrust. Een heerlijk begin van je reis!

Overtocht met DFDS

Dag 2

Newcastle - Aberfeldy. Ca. 325 km.

Je verblijft in

Moness House Hotel

Onderweg naar Aberfeldy kom je langs de bijzondere Jedburg Abbey, welke zeker een bezoek waard is. Vervolgens passeer je de 125 jaar oude Firth of Forth Railbridge en heb je de mogelijkheid om het Knockhill Race Circuit te bezoeken, bekend van Top Gear. Wanneer je op tijd aankomt in Aberfeldy, heb je wellicht nog tijd om een bezoek te brengen aan Dewar's World of Whisky. Het is het 5e grootste whiskymerk in de wereld en het meest verkochte whiskymerk in de Verenigde Staten.

Jedburgh Abbey

Dag 3

Aberfeldy - Ullapool. Ca. 250 km.

Je verblijft in

Harbour House Hotel

Vanuit Aberfeldy maak je kennis met het Cairngorms National Park, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Groot-Brittannië. Je vindt er 5 van de 6 hoogste bergen die Groot-Brittannië rijk is. De top van de hoogste berg, Ben Macdui, is ruim 1300 meter hoog! Reis naar het hart van het nationale park en rij je motor over 'De Old Military Road of A93', een ruwe, verkeersluwe weg langs de meest indrukwekkende landschappen, voordat je doorrijdt naar Ullapool.

Deze 2 nachten zijn exclusief halfpension. Ullapool is een zeer gezellig stadje met veel restaurants waardoor de deelnemers zelf op pad kunnen om 'echt' uit eten te gaan.

North Coast 500

Schotland

Tijdens een motorvakantie in Schotland kan het je zomaar ineens overvallen: een intens gevoel van bewondering. Voor de woeste bergen, de spiegelgladde meren en de vriendelijke mensen. Wanneer je tijdens je motorreis vanuit Engeland de grens over rijd is het landschap van Schotland nog vlak. Maar niet voor lang! Onze motorroutes leiden je al snel naar de heuvels van de Southen Uplands om door te rijden richting het betere bochtenwerk wat Schotland motorrijders te bieden heeft. Maar een rondreis door Schotland op de motor is niet alleen rijden door bijzondere landschappen, ook de ontelbare whiskey distilleerderijen en desolate gebieden zorgen voor een onvergetelijke motorvakantie.

Het landschap van Schotland

Tijdens het rijden van het zuiden naar het noorden beland je in de Noord-Schotse Highlands met de hoge toppen van de Grampian Mountains in het Cairngorms National Park. Voorbij de denkbeeldige lijn die van Inverness naar Fort William loopt, beginnen de noordwestelijke Highlands. Onze motorroutes door Schotland leiden je langs de grillige kust waar je al snel zult merken dat hier meer zeevogels en zeehonden dan mensen. Een van de hoogtepunten van Schotland is wel het Isle of Skye in het noordwesten. Hier rijd je door de ongerepte natuur, over machtige bergen en langs watervallen.

Verkeer en de wegen in Schotland

Zoals overal in Groot-Brittannië rijden ze ook in Schotland aan de linkerkant van de weg. Dit is de eerste paar kilometers even wennen, maar onze ervaring leert dat elke motorrijder dit zo onder de knie heeft. Het is dan ook zeker geen reden om de oversteek niet te maken. De afstanden in Schotland worden overigens als mijlen aangegeven. Als voorbeeld, dit zijn de maximale snelheden in Schotland:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom ca. 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw navigatiesysteem de maximale snelheid gewoon in kilometers aan, wel zo handig!

De wegen in Schotland kunnen van kwaliteit verschillen. Ze zijn overal druk bezig om het wegennet te moderniseren en dat ze al een heel eind zijn merk je goed tijdens je motorvakantie door Schotland. Ondanks dat het wegennet toe was aan een upgrade is de kwaliteit nooit dermate slecht dat het onveilig rijden is. Pas je rijstijl aan op de weg waar je op rijdt en er is niets aan de hand.

Het klimaat van Schotland

De temperatuur in Schotland is over het algemeen iets frisser dan in Engeland of Nederland.  In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om eind september weer af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 15 en de 18 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 20 graden. De veronderstelling dat het in Schotland altijd regent is absoluut onjuist. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Schotland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Betalen, ontbijten en je smartphone of camera opladen.

In Schotland betalen ze overal met de Britse Pond. Op het moment van schrijven koop je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond. Wat in Schotland ook net even anders is dan in Nederland is het ontbijt. De hotels serveren hier namelijk het Full English Breakfast. Dat betekend gebakken eieren, spek, worst, bonen en toast. Niet direct het favoriete ontbijt van de meeste Nederlanders en gelukkig houden de hotels hier over het algemeen zo veel mogelijk rekening mee en is er genoeg andere keuze. Is dit er op het eerste gezicht niet? Vraag de medewerkers van het hotel altijd even naar de mogelijkheden. De Schotten helpen je namelijk graag!

Waar je ook aan moet denken voordat je op motorreis door Schotland gaat is een wereldstekker of een verloopstekker. Schotland heeft namelijk 3 polige stekkers.

Schotland

IJmuiden - Newcastle met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van IJmuiden - Newcastle met DFDS

Newcastle - IJmuiden met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw motorvakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van Newcastle - IJmuiden met DFDS

Inbegrepen

- Retourovertocht IJmuiden - Newcastle met DFDS
- 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut incl. maaltijden
- 2 overnachtingen in hotel o.b.v. halfpension
- 4 overnachtingen in hotel o.b.v. logies / ontbijt
- Nederlandse reisbegeleiding van Motoerit
- GPS routes voor je navigatie
- CO2 compensatie voor je vervoer

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.
- Minimumaantal deelnemers 7. In dit geval gaat er 1 begeleider mee op de motor.
- Maximumaantal deelnemers 18. In dit geval gaan er 2 begeleiders mee op de motor.

Belangrijke informatie

Onze groepsreizen hebben een minimum aantal deelnemers. Bij te weinig deelnemers kan de reis door de reisorganisatie uiterlijk 4 weken voor vertrek geannuleerd worden. Indien er een andere reis beschikbaar is, zullen we je aanbieden om te boeken voor een andere reis of je mogelijkheid bieden om de reis kosteloos te annuleren.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8
Aantal beoordelingen 5

Boek je motorvakantie bij Motoerit