Fly & Bike Ierland

9-daagse individuele Fly & Bike reis met verblijf in hotels - Ierland

Reiscode IEMIIEFL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief motorhuur

  • Ontdek de Wild Atlantic Way op een huurmotor
  • Gezellige Ierse pubs met live muziek
  • Prachtige ritten over Ring of Beara en Ring of Kerry

Voor iedereen die van de prachtige Ierse kustlijn wil genieten, maar Engeland al door en door kent of simpelweg te weinig tijd heeft voor onze 12-daagse Ierland reis is er de Fly & Bike variant. Binnen 9 dagen zie je het allermooiste wat het zuiden van Ierland te bieden heeft. Je vliegt vanuit Amsterdam naar Dublin, waar je door onze verhuurpartner wordt opgehaald om je naar de verhuurlocatie te brengen. Hier staat de huurmotor op je te wachten, om samen aan het Ierland avontuur te beginnen! Van de Cliffs of Moher tot de indrukwekkende Ring of Kerry en de schilderachtige zuidkust van Ierland, je gaat het allemaal zien met deze reis!

Je kunt tijdens het boeken aangeven op welk type motor jij Ierland wilt ontdekken.

Motorverhuur klasse A (Honda NC750X / BMW F700GS / BMW F750GS) is inbegrepen in deze reis. Voor motorverhuur klasse B (BMW R1250GS / BMW R1250GS Adventure) geldt een toeslag van € 270,-

Klasse A en B zijn inclusief all-risk verzekering, navigatiesysteem en 3-delige kofferset. In beide klassen zijn verlaagde modellen beschikbaar. Kijk voor alle informatie betreft motorhuur en extra's op "Motorhuur informatie en voorwaarden Celtic Rider" onderaan deze pagina.

Reiscode IEMIIEFL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief motorhuur

Dag 1

Vlucht Amsterdam - Dublin. Ca. 50 km.

Je verblijft in

Glendalough Hotel

Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Dublin met Aer Lingus. Aangekomen in Dublin staat onze verhuurpartner op je te wachten om je naar de verhuurlocatie te brengen. Als de bagage in de koffers zit en de navigatie is ingesteld begin je aan de eerste kilometers van deze reis naar Glendalough.

Glendalough

Dag 2

Glendalough - Ennis. Ca. 240 km.

Je verblijft in

Old Ground Hotel

Van de oostkust rij je naar de westkust van Ierland en onderweg zie je gewoon het landschap veranderen. Eerst heuvels, dan wat vlakker en uiteindelijk kom je het gezellige Ennis.

Ierse westkust

Dag 3

Ennis - Killarney. Ca. 240 of 290 km.

Je verblijft in

The Victoria

Golven die beuken op de rotsen en kleine visserdorpjes waarvan de inwoners al eeuwen lang die golven trotseren. Een tocht waarbij je langs de prachtige westkust rijdt met haar vele kliffen, waarvan de Cliffs of Moher natuurlijk de bekendste zijn, maar er zijn nog heel veel andere mooie plekken te vinden. Uiteindelijk kom je in het toeristische Killarney dat letterlijk "barst" van de folkmusic.

Clifs of Moher

Ierland

Een motorvakantie in Ierland voert je door een prachtig heuvellandschap met smalle landwegen en dat alles in wel 50 tinten groen. Voor de kust met hoge kliffen en diepe baaien liggen talloze eilanden. In het binnenland rijd je langs talloze meren en kronkelende rivieren. In de zomer zie je tijdens jouw motorreis door Ierland overal rood tussen het eindeloze groen van de wilde fuchsia’s. De Ieren zijn enorm muzikaal en delen hun muziek en gezelligheid graag met je. De rijke geschiedenis van Ierland heeft zijn sporen nagelaten in het landschap. Tijdens het rijden van onze motorroutes door Ierland kom je de ruïnes van oude middeleeuwse kloosters tegen en stille getuigen uit de prehistorie.

Rijden in Ierland

Ondanks dat de republiek Ierland zeer Europees aanvoelt en je er betaald met de euro, rijd je in Ierland wel links. Sommige motorrijders kijken hier tegenop, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. Onze ervaring leert dat zo goed als alle motorrijders binnen enkele uren volledig gewend zijn aan het links rijden. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit!

De afstanden tijdens het rijden worden in het Noorden van Ierland met mijlen aangegeven, terwijl ze in de republiek als kilometers worden aangegeven. Als je deze grens overgaat is het dus weer even wennen! De maximale snelheden in het Noorden van Ierland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Uiteenlopend landschap

Onze motorreizen door Ierland nemen je mee langs de diverse, bijzondere landschappen die Ierland rijk is. Ook in het landschap kun je duidelijk onderscheid maken tussen het Noorden van Ierland en de republiek Ierland. In het Noorden van Ierland rijd je op je motor over de slingerende wegen door een heuvelachtig landschap terwijl je geniet van het pittoreske landschap en de ongelofelijk mooie kustlijn. De Engelsen maken hier overigens graag duidelijk dat ze zich verbonden voelen met Engeland door middel van de Britse vlag op de meest creatieve manieren tentoon te stellen.

In de Ierse Republiek ga je van het bijzonder ruige landschap in het noordwesten naar de ongelofelijke kustlijn in het westen. Het landschap daartussen in laat zich vooral kenmerken door oneindig groen. Een motor rondreis door Ierland betekend genieten van smalle, bochtige en soms steile wegen door een uniek landschap.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. In het Noorden van Ierland zijn de wegen over het algemeen iets beter dan in het zuiden. De kwaliteit van het wegendek in het zuiden is soms dan ook net iets minder dan bij ons in Nederland, maar nooit dermate slecht dat er een gevaarlijke situatie ontstaat. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat.

Het klimaat

Ierland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. Ierland kent een regenachtig klimaat omdat de regendepressies hier als eerste aankomen. Maar, motorrijders hebben in Ierland het geluk aan hun zijde, juist tijdens het motorseizoen heeft Ierland minder last van regenachtige dagen omdat de regenbuien dan door sterke invloed van hogedruk gebieden naar het kanaal worden geduwd en het lange periodes droog kan zijn. In de maanden juni t/m augustus heb je dus de minste kans op regen. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Ontbijten, stekkers en valuta

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Ieren zijn er gek op, maar dit zijn we in Nederland natuurlijk niet gewend. Over het algemeen houden de meeste hotels hier zo veel mogelijk rekening mee en kun je altijd wel iets vinden wat je lekker vind. Mocht dit niet het geval zijn, vraag het personeel of er nog iets anders is als ontbijt.

In het Noorden van Ierland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven koop je met de huidige koers voor € 1,13 ongeveer 1 Britse pond. In de Republiek Ierland betalen ze gewoon met de Euro, wel zo makkelijk!

Daarnaast heeft Ierland een andere stekker dan wij in Europa. Ierland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je een motorreis door Ierland gaat maken. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Ierland zeggen: “Better safe then sorry!”

Ierland

Inbegrepen

- Retourvlucht Amsterdam - Dublin met Aer Lingus
- 8 dagen motorhuur klasse A
- Navigatiesysteem op de huurmotor + 3-delige kofferset
- 8 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie
- Inbegrepen prijs Aer Linugs gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Niet inbegrepen

- Afkoop eigen risico a € 4.95,- per dag. Vraag bij boeking naar de voorwaarden.
- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Overige info

- CO2-compensatie van de reis inbegrepen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Boek je motorvakantie bij Motoerit