Mooi Zuidwest-Engeland

11-daagse individuele motorvakantie met verblijf in hotels - Engeland

Reiscode GBMIZWEN
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 15-12-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Ontdek de prachtige natuur en Engelse dorpjes
  • Uitdagende routes over de kleinste wegen
  • Rijd door de unieke Cheddar Gorge

Ontdek de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland! Een combinatie van verrassende natuur en typisch Engelse dorpjes. Een korte maar indrukwekkende route loopt door de Cheddar Gorge, slinger hier tussen de immens hoge rotsen door waar je zowel klimmers als berggeiten kan zien. De reis gaat verder tot aan het uiterste westelijke puntje van Engeland, Land's End. Nog mooier zijn de wegen langs de hoge kliffen van Devon en Cornwall, waar kleine vissersplaatsjes en witte stranden verstopt zijn in oude smokkelaars baaien. Met de smalle kronkelende wegen en soms verrassende hellingspercentages is deze reis een uitdaging voor iedere motorrijder!

Reiscode GBMIZWEN
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 15-12-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Hoek van Holland - Harwich met Stena Line. Ca. 45 km.

Je verblijft in

BW Marks Tey Hotel

Met de dagboot van Stena Line gaat de reis beginnen. Rond 20.00 uur ben je in Harwich; 20 minuten rijden en je bent al in je hotel in Colchester.

Overtocht met Stena Line

Dag 2

Colchester - Chipping Norton. Ca. 230 km.

Een mooie rit langs typisch Engelse dorpjes zoals je ze kent uit de diverse Engelse detective series. Ook kan je een bezoek brengen aan Oxford. Maar vergeet niet het prachtige spoorwegmuseum in Swindon aan het eind van de rit.

Oxford

Dag 3

Rondrit vanuit Chipping Norton. Ca. 170 km.

Isambard Brunel is de constructeur van The Great Western Railway. Maar hij was ook de bouwer/constructeur van de SS Great Britain. Een prachtig zeilschip dat de lijn ging onderhouden tussen Bristol en New York. Breng een uitgebreid bezoek aan dit majestueuze schip dat is gebouwd in 1843.

Op de motor

Engeland

Een motorvakantie in Engeland is als op reis gaan naar een oude bekende. We rijden door het pittoreske landschap van ‘Midsummer Murders’ met Barnaby en toeren door Oxford met Inspector Morse. Motorrijden door Engeland is rijden over plattelandswegen tussen hoge hagen en stenen muurtjes, maar ook voor het betere stuurwerk kan je in Engeland terecht. Wat dacht je van de beruchte ‘Hardknott Pass’ met een stijgingspercentage tot wel 33%! Om alle indrukken van de routes op je in te laten werken is er de pub voor een pint en een maaltijd tussen de Engelse families. De schitterende ‘stately homes’ en kastelen waar eeuwen geschiedenis voelbaar zijn. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden vormen een perfecte basis voor jouw volgende motorvakantie door Engeland.

Rijden in Engeland

Het rijden in Engeland gaat natuurlijk net even iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn, maar wees gerust je bent hier binnen no-time aan gewend. We krijgen regelmatig de vraag of het moeilijk is om links te rijden en in de praktijk blijkt dat iedereen, vooral op een motor, het na de eerste dag al helemaal gewend is. Motorrijders hebben natuurlijk de mazzel dat het stuur altijd aan de goeie kant zit! Daarnaast worden de afstanden in Engeland aangegeven als mijlen in plaats van kilometers. Om een indruk te geven, de maximale snelheden in Engeland zijn als volgt:
- Binnen de bebouwde kom 30 mph (48 km/u)
- Buiten bebouwde kom 60 mph (96 km/u)
- Autosnelwegen 70 mph (112 km/u)

Als het goed is geeft jouw eigen navigatie toestel de maximum snelheid overigens gewoon in kilometers aan, wel zo makkelijk!

Het landschap van Engeland

Engeland kent een zeer divers landschap. Van het heuvelachtige Borderlands tot het ruige berglandschap van de Yorkshire Dales of het bosrijke Peak District, in Engeland is er voor ieder wat wils.

De wegen

In veel van deze landelijke gebieden rijd je over prachtige smalle wegen met talloze bochten. Deze wegen hebben soms lage stenen muurtjes of hoge heggen langs de kant van de weg. Het is werkelijk een ervaring op zich om over deze single tracks te rijden. Komt er een tegenligger aan? De Engelsen zijn hier zo aan gewend dat dit nooit tot problemen lijdt, iedereen geeft elkaar meer dan genoeg de ruimte om veilig te kunnen passeren. Het kwaliteit van het wegendek is soms iets minder dan bij ons in Nederland. De grotere doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat, op de kleinere binnendoor wegen kan dit soms wat minder zijn maar nooit dermate slecht dat er een onveilige situatie ontstaat.

Het klimaat

Engeland kent milde winters en koele zomers, maar zeker geen koude zomers. In de maanden april en mei beginnen de temperaturen op te lopen, om pas eind september of begin oktober langzaam af te nemen. In de maanden mei t/m september is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 16 en de 19 graden met een gemiddelde maximum temperatuur van +/- 21 graden. In de maanden juni t/m augustus heb je de minste kans op regen, maar ook in het voor en najaar kan het in Engeland flink zonnig zijn. Net als bij alle andere bestemmingen geld echter dat het verstandig is om regenkleding mee te nemen, of er voor te zorgen dat je motorpak waterdicht is.

Net even anders, English Breakfast, een vreemde stekker en een andere valuta.

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, een Full English Breakfast. Gebakken eieren, spek, bonen, worstjes en toast. De Engelsen zijn er gek op, de meeste Nederlanders iets minder. De hotels in Engeland zijn zich hier van bewust en over het algemeen is er genoeg keuze tijdens het ontbijt in de hotels om uit te wijken naar andere opties.

In heel Engeland betalen ze met de Britse Pond. Op het moment van schrijven krijg je voor € 1,13 ongeveer 1 Britse Pond.

Daarnaast heeft Engeland een andere stekker dan wij in Europa. Engeland kent een 3 polige stekker. Vergeet daarom niet om een wereldstekker aan te schaffen voordat je naar Engeland gaat. Soms zijn deze in de verschillende hotels of aan boord bij DFDS ook te koop, maar zoals ze in Engeland zeggen: “Better safe than sorry!”

Engeland

Dover - Duinkerke DFDS (enkele reis)

Je vaart in ca. 2 uur vanuit het Franse Duinkerke naar het Engelse Dover. Er wordt dagelijks gevaren, ca. 1 x per 2 uur. Aan boord is een restaurant en een winkel. Meer details

DFDS, overtocht Duinkerke-Dover

Bekijk een grotere afbeelding van Dover - Duinkerke DFDS (enkele reis)

Inbegrepen

- Overtocht Hoek van Holland - Harwich met Stena Line
- Overtocht Dover - Duinkerke met DFDS
- 10 overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt
- GPS routes voor je navigatie

Niet inbegrepen

- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis- en of annuleringsverzekering

Extra voordeel

- Uitgebreid reispakket met reisinformatie

Overige info

- CO2-compensatie van de reis inbegrepen

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
7.3
Aantal beoordelingen 9

Boek je motorvakantie bij Motoerit