Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Spanje

Laatst bijgewerkt: 7-oktober-2021, 16.00u

De volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Spanje:

 

Toeristische bezoek toegestaan

Ja, je kan naar Spanje reizen als:

• Je volledig gevaccineerd bent (minimaal 14 dagen oud); of
• Je kan bewijzen dat je de afgelopen tijd corona hebt gehad. (Herstelbewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve test afgegeven zijn).
• Je een negatieve testuitslag kan voorleggen. Een PCR test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Een antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur. Verplicht vanaf 12 jaar.

Vaccinatie- en herstelbewijs geaccepteerd

Ja, via het EU (digitale) corona certificaat met QR-code of het gele vaccinatieboekje. 

Vooraf registreren nodig?

Ja, alle passagiers die per vliegtuig naar Spanje reizen, moeten voor vertrek het digitale Health Control Form invullen. Dat kan via deze link.

En alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het Nederlandse ministerie van VWS. Hier lees je er meer over.

Terugreizen naar Nederland

Reizigers vanaf 12 jaar hebben een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. En hier lees je welke kleurcode Spanje heeft. 

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

hier de actuele situatie vanuit de Spaanse overheid rondom Corona in Spanje

hier de actuele situatie vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

 

 

Boek je motorvakantie bij Motoerit