Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Oostenrijk?

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2022, 17.00u

De volgende (in)reisbeperkingen gelden voor Italië:

Toeristische bezoek toegestaan
Ja, je kan naar Oostenrijk reizen als:

- Je volledig gevaccineerd bent én een boostervaccinatie hebt gehad.
- Je hersteld bent van Corona én in de eerste 180 dagen na de besmetting de 1ste vaccinatie hebt gekregen.
- Je volledig gevaccineerd bent en daarna hersteld bent van Corona. Het herstelbewijs mag niet ouder zijn dan 180 dagen.
- Je hersteld bent van Corona, binnen 180 dagen na besmetting gevaccineerd bent én nog een keer gevaccineerd (geboosterd) bent.
- Je gevaccineerd, hersteld en weer gevaccineerd bent

Let op! Naast alle bovenstaande voorwaarden geldt dat je ook verplicht bent een negatieve PCR-test te laten zien die niet ouder is dan 48 uur ongeacht of je (volledig) gevaccineerd of herstelt bent. 

 

Vaccinatie- en herstelbewijs geaccepteerd
Ja, via het EU (digitale) corona certificaat met QR-code

 

Negatieve coronatest nodig?

Ja, alle reizigers vanaf 12 jaar moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Oostenrijk accepteert alleen een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur.

 

Quarantaine maatregelen

Ben je niet gevaccineerd of niet hersteld óf alleen volledig gevaccineerd of alleen hersteld van Corona? Dan moet je je registreren bij het Oostenrijkse ministerie van Gezondheid én 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 mag je je vrij testen met een negatieve PCR-test. Registreren kan via deze link.

 

Overige info

In de horeca, skigebieden, winkels, en op veel andere locaties geldt de 2G-regel (gevaccineerd of genezen). Dit betekent dat op deze plekken je alleen toegang hebt met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. In alle gesloten ruimtes moet je een FFP2-masker dragen, waaronder het openbaar vervoer, supermarkten, winkels, apotheken, etc.

 

Op doorreis naar Italië

Reis je met Motoerit naar Italië? Dan gaat je reis ook door Duitsland en Oostenrijk. Bij de 9-daagse variant overnacht je in Duitsland waardoor je een coronabewijs moet hebben. Hier lees je de meest actuele coronamaatregelen voor Duitsland. Bij de 7-daagse variant ben je alleen op doorreis. Doorreizigers door Duitsland hoeven zich niet te registreren en ook niet in quarantaine, maar moeten wel een (digitaal) vaccinatie-, herstel, of testbewijs in Duitsland bij zich hebben. Voor doorreizigers door Oostenrijk gelden geen inreisbeperkingen.

 

Terugreizen naar Nederland

Reizigers vanaf 12 jaar hebben een coronabewijs nodig als ze terugreizen naar Nederland en komen van een land dat kleurcode geel heeft. Onder coronabewijs wordt een vaccinatiebewijsnegatief testbewijs of herstelbewijs verstaan. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen dus zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Het is niet nodig om bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Wel is het advies om bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent. Hier lees je er meer over. En hier lees je welke kleurcode Spanje heeft. 

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie vanuit de Oostenrijkse overheid rondom Corona in Oostenrijk

• hier de actuele situatie vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

Boek je motorvakantie bij Motoerit