Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Noorwegen?

Laatst bijgewerkt: 27 juli 2021, 09.50 uur

 

Met ingang van 5 juli 2021 is reizen naar Noorwegen onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk! Wekelijks wordt er door de Noorse overheid bekeken welke landen van kleur veranderen  Momenteel is Nederland vanuit Noorwegen gezien als ‘donkerrood’ en België als ‘oranje’. Dit houdt in dat er strenge voorwaarden gelden om naar Noorwegen te reizen.

Voorwaarden voor mensen uit 'oranje/rood' land: 

Toeristische bezoek toegestaanJa, je kan naar Noorwegen reizen als:

• Je volledig gevaccineerd bent; of
• Je kan bewijzen dat je de afgelopen tijd (tussen 6 maanden en 14 dagen) corona hebt gehad.
 

Je bent volledig gevaccineerd als je:

-in geval van twee benodigde vaccinaties: 1 week na de tweede vaccinatie
-in geval van één benodigde vaccinatie (Janssen): 3 weken na de vaccinatie
-in geval dat je Covid-19 hebt gehad en minimaal 3 weken later gevaccineerd bent: 1 week na de vaccinatie
-in geval dat je de eerste vaccinatie hebt gekregen en minimaal 3 weken later Covid-19 hebt gehad: na de quarantaineverplichting t.a.v. Covid-19.

Vaccinatie- en herstelbewijs geaccepteerd
Ja, alleen via het EU (digitale) corona certificaat met QR-code. 

Vooraf registreren nodig?

Alleen alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben van het ministerie van VWS. Hier lees je er meer over. 

Speciale voorwaarden voor kinderen

Ja, kinderen t/m 17 jaar mogen meereizen met de ouders als deze volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben. Registeren van de kinderen is noodzakelijk via een online registratieformulier (max. 72 uur voor aankomst). Tevens moeten kinderen van 12 jaar en ouder een negatieve PCR-test overleggen bij aankomst (max. 24 uur oud) en worden alle kinderen bij de grens nogmaals getest. Na een negatieve uitslag geldt er vervolgens een quarantaine van 10 dagen welke verkort kan worden na een negatieve PCT-test op dag 4.

Op doorreis

Voor Duitsland gelden momenteel inreisbeperkingen voor mensen uit een risicogebied (Nederland). Lees hier de coronamaatregelen voor Duitsland.

Voor doorreizen door Denemarken gelden dezelfde regels die gelden om Denemarken in te reizen. Let op: bij verblijf in een land dat als rood aangemerkt wordt gelden andere voorwaarden.Je leest het hier.

Reis je door Zweden, dan gelden ook dezelfde regels die gelden om Zweden in te reizen, hier lees je meer over de coronamaatregelen voor Zweden

Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen.

Boek je motorvakantie bij Motoerit