Antwoord op je vraag

Wat zijn de Corona maatregelen in Duitsland?

Laatst bijgewerkt: 26-juli-2021, 13.30u

 

Vanaf zondag 18 juli zijn er inreisbeperkingen voor reizigers die de afgelopen 10 dagen in Nederland geweest zijn, welke hieronder vermeld staan. Vanaf 27 juli gelden er tevens quarantainemaatregelen voor reizigers uit Nederland die niet volledig gevaccineerd zijn of geen herstelbewijs hebben.

Er zijn geen inreisbeperkingen voor Belgen. Dit geldt zolang België als risicoloosgebied gezien wordt door de Duitse overheid. De meest actuele informatie over de risicogebieden lees je op de website van het Robert Koch Institut

 

Toeristische bezoek toegestaan

Ja, je kan naar Duitsland als:
• Je volledig gevaccineerd bent (minimaal 14 dagen na de laatste vereiste vaccinatie); of
• Je kan bewijzen dat je de afgelopen tijd corona hebt gehad (tussen 6 maanden en 28 dagen); of
• Je een negatieve COVID-19 testuitslag hebt, die niet ouder is dan 48 uur (Antigeen-test) of 72 uur (PCR-test)
Dit bewijs moet geüpload worden via www.einreiseanmeldung.de
Bij het overleggen van een negatieve test gelden tevens quarantainemaatregelen.
Deze regels gelden voor iedereen van 6 jaar en ouder.

Quarantaine maatregelen

Ja, als je niet voldoet aan een van de bovenstaande eisen en uit een risicogebied komt dan dien je 10 dagen in quarantaine te gaan.

Voor reizigers uit een hoogrisicogebied (Nederland) geldt het volgende: Als je niet volledig gevaccineerd bent of geen herstelbewijs kan overleggen dan dien je een negatieve testuitslag te hebben en bij aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan. De quarantaine kan verkort worden door 5 dagen na aankomst een negatieve test kan overleggen. Dit bewijs moet geüpload worden via www.einreiseanmeldung.de

Vaccinatiebewijs geaccepteerd

Ja, het EU (digitale) corona certificaat met QR-code en het gele boekje worden geaccepteerd.

Negatieve coronatest nodig?

Ja, behalve als je bewijs van volledige vaccinatie hebt of een herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud, minimaal 28 dagen) kan overleggen. Als je met het vliegtuig naar Duitsland reist, dan moet je bij het inchecken een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of van herstel kunnen overleggen. Dit geldt voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Er mag niet meer dan 48 uur (Antigeen-test) of 72 uur (PCR-test) tussen de test en het passeren van de grensovergang zitten.

Let op, de regels ter plaatse verschillen per deelstaat, afhankelijk van de besmettingsgraad, waardoor een negatieve test nodig kan zijn voor de horeca, musea, etc.

 

Vooraf registreren nodig?                 

Ja, als je de afgelopen 10 dagen in een risicogebied (Nederland en Denemarken) bent geweest, dan moet je je registreren via www.einreiseanmeldung.de . Je dient de bevestiging hiervan bij je te hebben.

 

Speciale voorwaarden voor kinderen

Ja, kinderen t/m 5 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn, geen corona te hebben gehad, geen negatieve test te hebben en niet in quarantaine.

Andere bijzondere info

Een FFP2 mondkapje is noodzakelijk vanaf 6 jaar.

Op doorreis

Doorreizen door Duitsland vanuit een risicogebied zonder aan de eisen te voldoen is toegestaan zolang je maar de snelste route neemt en niet in Duitsland overnacht. Registreren via www.einreiseanmeldung.de is dan niet nodig.

Reis je met de auto naar van Denemarken naar Duitsland? Denemarken wordt ook als risicogebied gezien. Dit geldt ook voor Belgische reizigers.

 

Belangrijk: deze informatie is gebaseerd op de informatie die de overheden op dit moment verstrekken, en kunnen dus altijd wijzigen.

 

De actuele situatie kan snel veranderen, lees daarom:

• hier de actuele situatie vanuit Germany Travel rondom Corona in Duitsland

• hier de actuele situatie vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken

Boek je motorvakantie bij Motoerit