9 essentiële tips voor een geslaagde motorvakantie

Geplaatst door Kevin Schoemaker op maandag 12 juni 2023

Ben jij een fanatieke motorrijder en plan je binnenkort een motorvakantie? Dan hebben wij 9 essentiële tips voor een geslaagde motorvakantie op een rij gezet! Er zijn namelijk een aantal dingen waar je zeker rekening mee moet houden om van jouw reis een succes te maken. 

Heb jij nog meer vragen na het lezen van dit blog? Bekijk onze contactpagina.

1. Pak slim in voor jouw vakantie

Een motor heeft beperkte bagageruimte, dus het is belangrijk om slim in te pakken. Maak een lijstje van wat je nodig hebt en neem alleen het hoognodige mee. Neem kleding mee die geschikt is voor het weer. Ga je op motorvakantie naar Schotland? Vergeet niet om regenkleding of waterdichte motorkleding mee te nemen. Het weer in Scandinavië, Engeland of Ierland is vergelijkbaar met Nederland. Je kan een geweldige zonnige reis hebben, maar ook kan er wel eens regen vallen. Gaat de reis naar de Dolomieten? Zonnebrand is een must natuurlijk maar zorg er ook voor dat je motorkleding voldoende ventilatie heeft om de warme dagen door te komen! Off we go…

Spanje

2. Pech op de weg

Helaas is er geen echte motormonteur mee op jouw reis. Maar natuurlijk kan er veel onderweg worden opgelost met en door de reisleiding en eventueel andere deelnemers als je op groepsreis gaat. Ben je alleen? Zorg altijd voor “Pech Onderweg” hulp van de ANWB, KNMV of een dergelijke instantie.

Alpen

3. Plan je route (met Motoerit!)

Een goede planning is essentieel voor een geslaagde motorvakantie. Plan je route op voorhand en hou rekening met het terrein en het weer. Het plannen van de route kan helpen om mogelijke gevaren te vermijden, zoals drukke snelwegen of blokkades. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Door je route te plannen, weet je ook meteen welke bezienswaardigheden en attracties in de buurt zijn. Kortom, een goed geplande route maakt je motorvakantie veiliger, efficiënter en leuker!

Wist je als je een reis bij Motoerit boekt, je de GPS routes van te voren krijgt?

Noorwegen

4. Neem voldoende rust en maakt tijd voor sightseeing

Op een motorvakantie leg je vaak kilometers af. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en af en toe een pauze in te lassen om vermoeidheid te voorkomen. Als je vermoeid bent, kan je reactie tijd trager worden en kan je concentratievermogen afnemen. Naast veiligheid, geniet je natuurlijk extra van je reis als je ook tijd maakt voor sightseeing! Verken de omgeving, bewonder het landschap en geniet van alle bijzondere bezienswaardigheden die omgeving te bieden heeft!

Schotland

5. Draag beschermende kleding

Veiligheid staat voorop tijdens een motorvakantie! Draag daarom altijd beschermende kleding, zoals een helm, motorjas, motorbroek en stevige schoenen. In geval van een val kan beschermende kleding de impact op je lichaam verminderen en de kans op verwondingen aanzienlijk verminderen. Let op! In veel landen zijn er wettelijke vereisten voor het dragen van beschermende kleding tijdens het rijden op een motor. En natuurlijk biedt beschermende kleding ook comfort tijdens je motorreis.

Jan: onze reisbegeleider

6. Verzeker jezelf goed

Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voor jouw motorvakantie. Er zijn namelijk verschillende verzekeringen waar je rekening mee moet houden. Controleer je reisverzekering en sluit eventueel een aanvullende motorverzekering af. Daarnaast is een reisverzekering van cruciaal belang tijdens een motorvakantie evenals een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende verzekerd bent voordat je op reis gaat. Voor meer vragen, staan wij voor je klaar!

Lees meer over wat je moet doen als er iets mis gaat tijdens jouw vakantie.

Spaanse wegen

7. Houd rekening met lokale verkeersregels

In het buitenland gelden vaak andere verkeersregels dan in Nederland. Houd hier rekening mee en verdiep je in de lokale verkeersregels voordat je vertrekt. Door rekening te houden met lokale verkeersregels vermijd je gevaarlijke situaties. Veel plezier tijdens jouw motorvakantie in Engeland of Schotland!

Duitse wegen

8. Maak kennis met de lokale cultuur

Een motorvakantie is niet alleen maar rijden. Maar ook kennis met de lokale cultuur, bijvoorbeeld door lokale gerechten te proeven of bezienswaardigheden te bezoeken. Tijdens een motorrit door de Dolomieten is er altijd tijd voor een stop voor Italiaanse koffie of verkoelend schepijs. Of bezoek tijdens jouw reis door Engeland de Tourist Trophy-circuit op het eland Man voor de westkust.

Dolomieten, Italie

9. Geniet van het moment

Last but not least: geniet van het moment! Een motorvakantie is een unieke ervaring die je niet snel vergeet. Maak mooie herinneringen en geniet van de vrijheid op de motor.

Met deze tips ben je goed voorbereid op een geslaagde motorvakantie. Veel plezier en ride safe!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je motorvakantie bij Motoerit